У листопаді 2009 року в Україні стартує система аудиту накладів друкованих видань

19 Травня 2009
11453
19 Травня 2009
18:39

У листопаді 2009 року в Україні стартує система аудиту накладів друкованих видань

11453
У листопаді 2009 року в Україні стартує система аудиту накладів друкованих видань

Наприкінці осені цього року на ринку друкованих ЗМІ запрацює система аудиту накладів. Про це повідомила директор з розвитку видавництва «Едіпресс Україна» Наталія Загороднова 19 травня під час засідання Газетного клубу, організованого УАВПП та компанією MacHouse.  

 

Ініціатива походить від видавництв «Едіпресс Україна», Independent Media та KP Media. Її також підтримують найбільша рекламна група Publicis та один з найбільших рекламодавців журналів Procter&Gamble.  

 

За словами Наталії Загороднової, бажання здійснювати відповідний аудит уже висловила американська компанія BPA. До 1 червня мають бути затверджені відповідні документи, а сам аудит стартує орієнтовно у листопаді. Пропозиції також були надіслані до польської ZKDP - ABC Poland та власне до ABC (Британія), однак вони зацікавленості не виявили.  

 

На першому етапі буде проводитися сертифікація надрукованого накладу, а з  відпрацюванням роботи системи вивчатиметься ще й кількість проданих та передплачених екземплярів. 

 

Ініціатори вважають, що дані аудиту можуть слугувати аргументом у промоції найпопулярніших видань. Також вони потрібні рекламодавцям для покращення планування рекламних кампаній.   

 

Ініціатори запрошують приєднуватися до системи аудиту усіх видавців. Проте наразі, за словами пані Загороднової, цікавість невелика - видавці побоюються висвітлювати реальні дані про наклади своїх видань.

 

Вартість участі у дослідженні залежатиме від кількості учасників: чим більше їх буде, тим дешевше обійдеться дослідження для кожного з них. Загальна вартість провадження аудиту поки що невідома. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11453
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
skorpion
5458 дн. тому
Дорогая передача, вопрос не по теме. Но жутко интересно, а кто ж как не вы поможите. У нас (в СМИ) кризис утехает или как? http://hh.ua/vacancy/2067709 Они возвращаются? И что вообще творится на рынке печатных СМИ? Может еще какие-то новые проекты открываются? Газеты там " по-русски" и вариации. Короче, народ хочет инфы)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду