У Вашингтоні відкрився «Ньюзеум» – музей новин

12 Квітня 2008
13589
12 Квітня 2008
19:11

У Вашингтоні відкрився «Ньюзеум» – музей новин

13589
У Вашингтоні відкрився «Ньюзеум» – музей новин
11 квітня у столиці США Вашингтоні відбулось урочисте відкриття Newseum – Музею новин, повідомляє Newsru.com. Згідно із задумом творців музею, його експозиції продемонструють відвідувачам, як працюють інформаційні служби і як працюють новини. У музею також є віртуальне представництво - http://www.newseum.org.
 
За словами президента музею Пітера Пришара, створення музею дозволить зблизити журналістів та їхню аудиторію та «показати, як працює свобода слова, забезпечена Першою поправкою до американської конституції». Текст Першої поправки вигравіюваний на мармуровій плиті заввишки 22,5 метри, що височіє перед входом до музею. Фасад будівлі скляний, тому перехожі можуть спостерігати, що відбувається всередині.
 
Експозиції музею, площа якого становить понад 23 тисячі квадратних метрів, розповідають відвідувачам про історію індустрії інформації. На семи поверхах будівлі розміщені 14 галерей, присвячені історії інформаційної журналістики, а також театри, крамниці тощо. Тут також є комп’ютери з іграми, що дозволяють спробувати себе у ролі фотожурналіста, редактора та репортера. У складі музею також функціонує «Галерея перших шпальт», де щодня виставлятимуть головні сторінки 80 газет усього світу. За допомогою інтернету відвідувачі галереї матимуть змогу ознайомитися ще з 500 інформаційними виданнями. Є в Музеї новин і «Галерея 9/11», присвячена терактам 11 вересня 2001 року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13589
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
inkognito
5855 дн. тому
По делу, господа, - до 2002 года Музей Новостей находился в Арлингтоне (Вирджиния), хотя, конечно, на метро можно было туда из Вашингтона доехать. С 2002 года он закрылся и с того времени на улице Пенсильвания 555 велось строительство, и в прошлом, 2007 году, его достроили. Это - пешком до Конгресса. Строительство обошлось в 450 млн. долларов. И - этот музей - один из немногих вв центре Вашингтона, куда вход - платный - 20 долларов для взрослых. (Сравню - в музей мадам Тюссо и в музей сыщиков - вход платный, но дешевле). Кстати, в вашей заметке о нем - мизер информации - например, суперово, что теперь там есть экспозиция всех фотографий, получивших пулицеровскую премию, личные вещи известных журналистов, побывавших в горячих точках. И - современное техническое оснащение. Экспозиция о журналистах, которые погибли, выполняя работу, театр с 3-Д и 4-Д видео, где показывается история новостей за 150 лет. Все - не перечислишь...
otar
5856 дн. тому
2 та ви шо - Йдіть до нас працювати волонтером, буде хоч одна нормальна людина в цій Телекритиці :))
та ви шо
5856 дн. тому
был это я в вашингтоне лет так 9-10 назад. так вот newseum уже тогда был. и даже не в зачаточной стадии, а уже с очень обширной экспозицией и всякими интерактивными наворотами. ну что за люди в этой телекритике работают????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду