detector.media
12.04.2008 19:11
У Вашингтоні відкрився «Ньюзеум» – музей новин
11 квітня у столиці США Вашингтоні відбулось урочисте відкриття Newseum – Музею новин, повідомляє Newsru.com. Згідно із задумом творців музею, його експозиції продемонструють відвідувачам, як працюють інформаційні служби і як працюють новини. У музею також є віртуальне представництво - http://www.newseum.org.
 
За словами президента музею Пітера Пришара, створення музею дозволить зблизити журналістів та їхню аудиторію та «показати, як працює свобода слова, забезпечена Першою поправкою до американської конституції». Текст Першої поправки вигравіюваний на мармуровій плиті заввишки 22,5 метри, що височіє перед входом до музею. Фасад будівлі скляний, тому перехожі можуть спостерігати, що відбувається всередині.
 
Експозиції музею, площа якого становить понад 23 тисячі квадратних метрів, розповідають відвідувачам про історію індустрії інформації. На семи поверхах будівлі розміщені 14 галерей, присвячені історії інформаційної журналістики, а також театри, крамниці тощо. Тут також є комп’ютери з іграми, що дозволяють спробувати себе у ролі фотожурналіста, редактора та репортера. У складі музею також функціонує «Галерея перших шпальт», де щодня виставлятимуть головні сторінки 80 газет усього світу. За допомогою інтернету відвідувачі галереї матимуть змогу ознайомитися ще з 500 інформаційними виданнями. Є в Музеї новин і «Галерея 9/11», присвячена терактам 11 вересня 2001 року.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY