Оксана Соколова: Співпраця українського «Максимуму» з російським допоможе ICTV досягти якості НТВ

11 Жовтня 2007
13305
11 Жовтня 2007
13:03

Оксана Соколова: Співпраця українського «Максимуму» з російським допоможе ICTV досягти якості НТВ

13305
Оксана Соколова: Співпраця українського «Максимуму» з російським допоможе ICTV досягти якості НТВ
11 жовтня о 21.40 в ефірі каналу ICTV стартує проект «Максимум в Україні», який, як уже повідомляла «ТК», є спільним проектом українського каналу і російського «НТВ». Вестиме програму Олександр Ільїних.
 
У першому випуску програми з’являться сюжети про скандал у російських монастирях (відкриття парафій для гомосексуалів), про резонансні вбивства у Дніпропетровську, де молоді люди знімали свої звірства на відео, та про те, як забезпечені водії можуть убивати пішоходів і не відповідати про це перед законом. Про це «ТК» розповіла продюсер відділу тижневих програм ICTV Оксана Соколова.
 
За її словами, ICTV купив формат програми, але створюватимуть її спільно з росіянами. «Частину сюжетів вироблятиметься в нас, частину ми братимемо з російського «Максимуму». Але я думаю, що російську програму дивиться незначний відсоток людей, які живуть в Україні. Тому не бачу проблеми в повторенні сюжетів. До того ж, у нас сюжети будуть дуже свіжі, ми подаватимемо їх із розривом у день чи два», - сказала пані Соколова. На її думку, співпраця з командою НТВ дозволить виробляти якісніший продукт.
 
«Це не було умовою формату. Це радше наша ініціатива, оскільки формат дуже складний. У Росії «Максимум» є програмою номер один, вона має частку понад 35%, і це з урахуванням того, що НТВ, хоч і входить у п’ятірку, але не є найпопулярнішим каналом Росії. Такі високі рейтинги пояснюються якісною журналістикою, адже «Максимум» робить команда, яка робила «Намедни». Для виходу на цей рівень нам потрібен час, і ми вирішили на першому етапі робити цю роботу разом. На цьому тижні робили перший сюжет разом», - пояснила Оксана Соколова. У Росії, за її словами, ідеї українських журналістів сприймали радо, і декому після стажування навіть пропонували роботу на НТВ. «На щастя, вони повернулись на ICTV. Взагалі, НТВ дуже пишається тим, що продав формат нашому каналу», - додала вона.
 
Умови формату НТВ, за словами Оксани Соколової, не є занадто жорсткими, проте однією з головних вимог є участь ведучого у проекті як репортера, що проводить журналістські розслідування. Саме цим пояснюється вибір ведучого: «Саша Ільїних був репортером «Фактів тижня», робив багато розслідувань, які мали величезний резонанс». У першій програмі Олександр є автором сюжету про несправедливість на дорогах.
 
З конкурентами – проектами «За вікнами» СТБ та «Критична точка» каналу «Україна» - ICTV впорається, за словами пані Соколової, завдяки якісному рівню журналістики: «Зараз розслідування роблять усі, але питання в тому, наскільки вони якісні, видовищні, цікаві для глядача». Від інших проектів журналістських розслідувань, наголошує вона, «Максимум» відрізняється тим, що він не є «жовтим» і «бульварним», а торкається кримінальних і політичних питань.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13305
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Адонай
6040 дн. тому
Певно, знов усе російською буде.. Ох, і надоїли..
Богдан Кутєпов, СТБ
6044 дн. тому
Оксані Соколовій - подяка за додатковий піар "За вікнами". Бажаю її команді (цитую) "впоратися" з програмою "За вікнами". Брату - привіт.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду