«Інтер» підтвердив факт купівлі «УНТК» каналів К1, К2 і «Мегаспорт» (ОНОВЛЕНО)

24 Червня 2007
9548
24 Червня 2007
22:42

«Інтер» підтвердив факт купівлі «УНТК» каналів К1, К2 і «Мегаспорт» (ОНОВЛЕНО)

9548
«Інтер» підтвердив факт купівлі «УНТК» каналів К1, К2 і «Мегаспорт» (ОНОВЛЕНО)

Компанія «Українська незалежна телевізійна корпорація» придбала канали К1, К2 і «Мегаспорт». Про це повідомили 24 червня у програмі «Подробиці тижня» на каналі «Інтер». А 26 червня прес-служба АТЗТ «Українська незалежна телевізійна корпорація» розповсюдила офіційне повідомлення про успішне закінчення переговорів із приводу придбання телевізійних каналів К1, К2 і «Мегаспорт».

Таким чином, у власності компанії, мажоритарним акціонером якої є Валерій Хорошковський, зосереджені сім каналів медіагрупи «Інтер» - «Інтер», «Інтер плюс», «Ентер-фільм», «Ентер-мьюзик», К1, К2 і «Мегаспорт».

Як зазначається у повідомленні, переговори з приводу продажу телеканалів розпочалися у січні 2007 року. Весь цей час телеканали К1, К2 та «Мегаспорт» перебували в операційному управлінні телеканалу «Інтер».

22 червня Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ТОВ «Прайм Медіа Групп» (м. Київ), яке не здійснює господарської діяльності, на придбання контрольних пакетів (більше 50%) акцій ВАТ «Київтелемонтаж» (м. Київ)– телеканал К1 та ЗАТ «Телерадіокомпанія «Інтервідео-Київ» (м. Київ) – телеканал К2. «Прайм Медіа Групп» також з дозволу АМКУ придбав більше 50% ТОВ «Телерадіоорганізація «Мульті Медіа Сервіс» (м. Київ) (телеканал «Мегаспорт»).

Водночас АМКУ дозволив компанії U.A. Inter Media Group Limited (м. Нікосія, Кіпр), основним видом діяльності якої є інвестиційна та фінансова діяльність, сконцентрувати в себе «Прайм Медіа Групп».

Валерій Хорошковський: «Придбання К1, К2 та «Мегаспорту» не є випадковим. Ми давно розуміли, що у довгостроковій перспективі провідні позиції каналу можна забезпечити виключно шляхом створення медіа-групи. Ми намагалися вести переговори з багатьма каналами. Тепер переговори завершено, і я дуже задоволений отриманим результатом. Створення мультибрендової медіа-групи не тільки закріпить провідні позиції головного каналу групи – «Інтер» – на українському ринку, але й дозволить запропонувати глядачам максимально широкий вибір програм на інших каналах групи».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9548
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5676 дн. тому
ВЕЩАНИЕ 'МЕГАСПОРТА' НУЖНО ВОССТАНОВИТЬ ХОТЯБЫ В ХАРЬКОВЕ ДНЕПР-КЕ ЛЬВОВЕ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду