detector.media
24.06.2007 22:42
«Інтер» підтвердив факт купівлі «УНТК» каналів К1, К2 і «Мегаспорт» (ОНОВЛЕНО)

Компанія «Українська незалежна телевізійна корпорація» придбала канали К1, К2 і «Мегаспорт». Про це повідомили 24 червня у програмі «Подробиці тижня» на каналі «Інтер». А 26 червня прес-служба АТЗТ «Українська незалежна телевізійна корпорація» розповсюдила офіційне повідомлення про успішне закінчення переговорів із приводу придбання телевізійних каналів К1, К2 і «Мегаспорт».

Таким чином, у власності компанії, мажоритарним акціонером якої є Валерій Хорошковський, зосереджені сім каналів медіагрупи «Інтер» - «Інтер», «Інтер плюс», «Ентер-фільм», «Ентер-мьюзик», К1, К2 і «Мегаспорт».

Як зазначається у повідомленні, переговори з приводу продажу телеканалів розпочалися у січні 2007 року. Весь цей час телеканали К1, К2 та «Мегаспорт» перебували в операційному управлінні телеканалу «Інтер».

22 червня Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ТОВ «Прайм Медіа Групп» (м. Київ), яке не здійснює господарської діяльності, на придбання контрольних пакетів (більше 50%) акцій ВАТ «Київтелемонтаж» (м. Київ)– телеканал К1 та ЗАТ «Телерадіокомпанія «Інтервідео-Київ» (м. Київ) – телеканал К2. «Прайм Медіа Групп» також з дозволу АМКУ придбав більше 50% ТОВ «Телерадіоорганізація «Мульті Медіа Сервіс» (м. Київ) (телеканал «Мегаспорт»).

Водночас АМКУ дозволив компанії U.A. Inter Media Group Limited (м. Нікосія, Кіпр), основним видом діяльності якої є інвестиційна та фінансова діяльність, сконцентрувати в себе «Прайм Медіа Групп».

Валерій Хорошковський: «Придбання К1, К2 та «Мегаспорту» не є випадковим. Ми давно розуміли, що у довгостроковій перспективі провідні позиції каналу можна забезпечити виключно шляхом створення медіа-групи. Ми намагалися вести переговори з багатьма каналами. Тепер переговори завершено, і я дуже задоволений отриманим результатом. Створення мультибрендової медіа-групи не тільки закріпить провідні позиції головного каналу групи – «Інтер» – на українському ринку, але й дозволить запропонувати глядачам максимально широкий вибір програм на інших каналах групи».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY