20 червня Мороз спробує отримати від «Української правди» 7 тисяч гривень компенсації

14 Червня 2007
20976
14 Червня 2007
12:32

20 червня Мороз спробує отримати від «Української правди» 7 тисяч гривень компенсації

20976
20 червня Мороз спробує отримати від «Української правди» 7 тисяч гривень компенсації

Справа за позовом голови Верховної Ради V скликання, лідера Соцпартії Олександра Мороза проти Інтернет-видання «Українська правда» розглядатиметься по суті 20 червня у Печерському районному суді Києва. Про це «ТК» повідомила представник «УП» у суді Наталія Яковенко.

 

Предметом позову, поданого на початку 2007 року, є стаття «Зрада зробила Мороза особистістю». Мороз позивається до «УП» вже втретє: як уже повідомляла «ТК», Печерський суд розглядає ще дві справи -  через статтю Сергія Грабовського «Чи й справді Олександр Мороз приміряє президентську корону?» та статтю Віктора Боднарюка «Чому саме Ющенко?». Розгляд цих справ буде продовжено 5 та 6 липня.

 

Олександр Мороз вважає, що зазнав від цих публікацій значної моральної шкоди, оскільки вони принизили його честь і гідність, і вимагає не лише спростування інформації, а й фінансової компенсації. Принижену статтею «Зрада зробила Мороза особистістю» гідність він оцінює в 7 тисяч гривень, статтями «Чому саме Ющенко?» та «Чи й справді Мороз приміряє президентську корону?» - по 5 тисяч гривень. Тим часом відповідачі переконані, що в цих матеріалах немає фактичної інформації, а лише оцінкові судження та аналіз історичних подій.

 

Також, як уже повідомляла «ТК», Соцпартія висловила намір звернутись до суду через публікацію Олексія Мустафіна «Соціалістичне змагання» («Дзеркало тижня» за 2-8 червня 2007 року).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20976
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду