detector.media
14.06.2007 12:32
20 червня Мороз спробує отримати від «Української правди» 7 тисяч гривень компенсації

Справа за позовом голови Верховної Ради V скликання, лідера Соцпартії Олександра Мороза проти Інтернет-видання «Українська правда» розглядатиметься по суті 20 червня у Печерському районному суді Києва. Про це «ТК» повідомила представник «УП» у суді Наталія Яковенко.

 

Предметом позову, поданого на початку 2007 року, є стаття «Зрада зробила Мороза особистістю». Мороз позивається до «УП» вже втретє: як уже повідомляла «ТК», Печерський суд розглядає ще дві справи -  через статтю Сергія Грабовського «Чи й справді Олександр Мороз приміряє президентську корону?» та статтю Віктора Боднарюка «Чому саме Ющенко?». Розгляд цих справ буде продовжено 5 та 6 липня.

 

Олександр Мороз вважає, що зазнав від цих публікацій значної моральної шкоди, оскільки вони принизили його честь і гідність, і вимагає не лише спростування інформації, а й фінансової компенсації. Принижену статтею «Зрада зробила Мороза особистістю» гідність він оцінює в 7 тисяч гривень, статтями «Чому саме Ющенко?» та «Чи й справді Мороз приміряє президентську корону?» - по 5 тисяч гривень. Тим часом відповідачі переконані, що в цих матеріалах немає фактичної інформації, а лише оцінкові судження та аналіз історичних подій.

 

Також, як уже повідомляла «ТК», Соцпартія висловила намір звернутись до суду через публікацію Олексія Мустафіна «Соціалістичне змагання» («Дзеркало тижня» за 2-8 червня 2007 року).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY