Зареєстровані сайти будуть моніторитися за принципом податкової – Держкомзв’язку

25 Травня 2005
622
25 Травня 2005
14:27

Зареєстровані сайти будуть моніторитися за принципом податкової – Держкомзв’язку

622
Зареєстровані сайти будуть моніторитися за принципом податкової – Держкомзв’язку
Змістовне наповнення електронних інформаційних ресурсів, які ввійдуть у Національний реєстр, ініційований Міністерством транспорту і зв’язку, буде моніторитися вже під час його роботи адміністратором реєстру на відповідність вимогам, визначеним комісією.

Про це в коментарі ІМІ повідомив начальник управління інформаційних систем Державного комітету зв’язку та інформатизації Олександр Нестеренко.

Він зазначив, що адміністратор (штат співробітників - ІМІ) буде постійно моніторити усі зареєстровані Інтернет-ресурси, збирати відомості чи не порушують вони вимог реєстрації (чи не розміщена на сайті, наприклад, порнографія), передавати ці відомості до координаційної ради Комісії, яка, у свою чергу, вже буде ухвалювати рішення про виключення ресурсу з реєстру чи його незадовільну якість.

Крім того, пан Нестеренко повідомив, що будуть також прийматися «скарги чи заяви від користувачів про порушення чи незадовільну роботу ресурсу», які потім також будуть розглядатися Комісією.

«Якщо, наприклад, будуть скарги, що сайт не працює чи недоступний чи ще якісь порушення, ми будемо примати рішення про виключення сайту з реєстру», - зазначив він.

Як повідомив вчора під час прес-конференції заступник голови Держкомзв’язку Петро Яцук, «Комісія на свій розсуд буде визначати те, за що Інтернет-ресурс може бути виключений з нацреєстру».

«Комісія, звичайно, буде визначати це суб’єктивно. Але вона має на це право», - наголосив він.

Керівник прес-служби Деркомзв’язку Микола Павленко повідомив, що «моніторинг ресурсів буде відбуватися за принципом податкової адміністрації».

За словами пана Нестеренка, положення про Комісію, а також координаційну раду Національного реєстру зараз лише розробляються і поки точно не відомо, хто саме туди ввійде і в якій кількості. Проте на його думку, комісія буде досить чисельною і туди, оскільки реєстр є державним, ввійдуть, перш за все, чиновники.

«Не виключено, що до складу Комісії можуть ввійти і представники громадськості, наприклад, Асоціація Інтернет-провайдерів чи інші асоціації», - додав він.

У той же час, Олександр Нестеренко зазначив, що, оскільки Державний комітет зв’язку та інформатизації не займається змістовним наповненням електронних ресурсів, то буде розглядатися питання про те, щоб це робив Держкомітет телерадіомовлення.

Тобто Комісія, яка буде наглядати за дотриманням ресурсами вимог, може підпорядковуватися не Держкомзв’язку, а Держкомтелерадіо.

Також пан Нестеренко повідомив, що для того, щоб почалася реєстрація, спершу необхідно визначити адміністратора і забезпечити умови для його роботи.

«Поки не буде адміністратора, не буде ніякої реєстрації», - сказав він.

За його словами, адміністратор буде визначатися шляхом тендеру, і це не обов’язково буде державна структура.

Як вчора повідомляв ІМІ, для створення Національного реєстру у 2005 році Держбюджет мав виділити 300 тисяч гривень. Крім того, Державний комітет зв’язку запросив ще 500 тисяч гривень на утримання реєстру, зокрема оплати роботи адміністратора, протягом цього року.

На думку пана Нестеренка, «для українських Інтернет-ресурсів перебування у Національному реєстрі буде честю і великим плюсом».

Нагадаємо, що згідно з Положенням про Національний реєстр електронних інформаційних ресурсів від 17 березня 2004 року, включення до реєстру добровільним.

ІМІ

Читайте також:

"Репортери без кордонів" критикують розпорядження про реєстрацію в Україні веб-сайтів

Інтернет-спільнота вимагає скасувати наказ про реєстрацію Інтернет-ресурсів

Наказ Червоненка не вимагає від усіх сайтів реєстрації

Червоненко оголосив війну Інтернету?

Мінтранс вирішив створити ще один Google - експерт
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду