Наколка – друг не лише чекіста, а й телевізійника

23 Жовтня 2007
16938
23 Жовтня 2007
09:44

Наколка – друг не лише чекіста, а й телевізійника

16938
Наколка – друг не лише чекіста, а й телевізійника
Пізно ввечері у минулий четвер телеканал «Сіті» переконав мене, що наколка – друг не лише чекіста. Ну ви ж знаєте, що є така приказка, стара і стьобна. Тільки замість «наколки» там вживається дещо брутальніше слівце, але ми з вами люди інтелігентні й обійдемося евфемізмом. Так ось, наколюють нас давно вже не тільки чекісти, але й телевізійники. І не тільки на вищезгаданому каналі, але й на СТБ я спостерігав подібні речі. Але безпосередню участь чорт мене смикнув у них взяти саме на «Сіті»
 
Коротше, десь опівночі перемикаю пульт на цей канал, а там вельми чарівна паночка щось енергійно виголошує. І сама вона гарненька така дівчина, що помилуватися хочеться. І щось уже надто емоційно промовляла сонному глядачеві – так, що з нього весь сон мав би злетіти. У мене таки злетів і я збагнув: мова йде про гроші. Ця телевізійна киця ніжно і водночас наполегливо переконувала мене, що я легко можу виграти якусь там суму – щось близько семисот гривень. І то елементарно: досить лише із запропонованого на екрані набору літер скласти слово, потім зателефонувати з мобільника або зі стаціонарного телефону за вказаним номером – і грошики у вас у кишені. Літери там були такі: «парк толя». Ми, писаки, люди досвідчені, ми словами на життя собі заробляємо, то що нам вартує якісь нещасні вісім літер скласти в одне слово? Та раз плюнути! Тим більше, що й кількасот гривень у господарстві не завадять.Тож я навіть не буду переконувати вас повірити мені, бо ви й так не матимете сумнівів, що я швидко вивів оте слово – «картопля». Проступило воно в моїй голові й аж пальці на руках засвербіли від щастя – так захотілося мерщій набрати запропонований тією кицею номер. Я й набрав.
 
Темпераментна ведуча гаряче передавала глядачеві свій відчай від того, що ніхто не телефонує і їй нема з ким спілкуватися в прямому ефірі. Я собі й думав, що зараз там почую свій власний голос. Але не так сталося, як гадалося. Спершу по мобільнику, а тоді й по стаціонарному мені повідомили, що послуга платна і зараз бездушний комп’ютер визначить, чи потраплю я в число можливих претендентів, які матимуть шанс дочекатися дзвінка з телеканалу і можливість запропонувати свою версію слова. В обох випадках мені було сказано, що я увійшов у число щасливчиків і можу чекати. Я, наївний, чекав собі й чекав. А ведуча тим часом все з більшим і більшим відчаєм нарікала, що ось, мовляв, вона помирає від бажання почути чийсь голос в ефірі, але ніхто не телефонує. «Так мене ж увімкніть!» – ледь не кричав я.
 
Заради справедливості треба сказати, що час від часу хтось додзвонювався до ефіру, але казали якісь дурниці – слова, які складалися далеко не з усіх восьми літер, вказаних на екрані, а то й узагалі інші літери застосовували: то «пора», то «пляшка». Спершу я думав, що, крім мене, біля екранів самі ідіоти сидять і вони не здатні простенького словечка вивести. А тоді здогадався, що ідіот таки я. Бо я їм зі своєю правильною відповіддю не потрібний. Їм треба подовше потримати напругу в ефірі, щоб якомога більше глядачів зателефонувало. Найімовірніше, хитрі телевізійники мають домовленості з телефонними кампаніями і ті діляться з ними прибутками від численних телефонних дзвінків.
 
Мені скажуть, мовляв, тебе ж попередили, що послуга платна – так і нарікати нема чого! А я відповім: ота енергійна ведуча не викладає глядачеві докладно всі умови змагання, не каже, що коли ви зателефонуєте, то це зовсім не значить, що ваш голос прозвучить в ефірі, не попереджає, що вас іще комп’ютер вибиратиме. Тож і виходить, що глядача просто елементарно наколюють, як це раніше чекісти робили. Тільки ті хотіли свідчення з нас витягти, а телевізійники – гроші. І боюся, що їм це таки вдається. Принаймні, з мене, дурного, витягли. Я й наступне слово визначив – «паляниця», але телефонувати чомусь не став.
 
 
Від «ТК»:
 
«Детектор медіа» спробувала отримати коментарі щодо програми «Класики» у каналу «Сіті», проте це виявилось непросто. «В нас немає прес-служби», - відповіли «ТК» у компанії «Гравіс» на прохання з’єднати із прес-службою. На прохання переключити на тих, хто займається програмою «Класики», людина, яка взяла слухавку, повідомила, що програма «покупна», а всіх, хто дзвонить «возмущаться», що буває дуже часто, вона переключає на Віталика. Після повторного запевнення, що «ТК» телефонує по коментар, а не поскаржитись на програму, співробітниця «Сіті» відповіла: «Я вас все равно переключу на Виталика». Віталік виявився керівником інтерактивних проектів Віталієм Губченком; він чемно вислухав «ТК» і спершу повідомив, що нічого не зрозумів, бо не спілкується українською мовою. А після перекладу російською повідомив, що не знає такого видання і не розуміє, чого від нього хочуть. І лише після ще одного роз’яснення нарешті дав електронну адресу, за якою можна вислати запитання.
 
«Я это прокомментировать не могу, так как не я являюсь производителем продукта, а также его модератором. Знаю, что, если абонент совершает звонок, то он соглашается с теми правилами, которые прописаны на сайте ww.motvet.com.ua. На сайте подробно расписана механика данной игры. Также знаю, что сайт   ww.motvet.com.ua с подробной информацией о правилах игры и номер справочной службы организаторов постоянно указывается в программе, от начала  до конца. Производителем продукта является ООО «Эндемол Москва», - сказав «Детектор медіа» пан Губченко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16938
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
otar
6031 дн. тому
2 Прохожий - Шкода, шкода :) Але дякую за ще одне підтвердження того, що Україна дає на Донецьк окремий сигнал, зараз будемо дізнаватися, на яких підставах і все таке.
Прохожий
6031 дн. тому
2 Otar Увы, мне будет сложно выполнить ваше пожелание, так как я смотрел программу не сидя дома на диване в качестве обычного телезрителя, а непосредственно в студии, где происходила запись. Место обзора оставляло желать лучшего. Поэтому перед моими глазами в первом случае маячил фраерский профиль Волги с постоянно вытянутой вперед как у дедушки Ленина рукой, а во втором - непрезентабельная филейная часть МихалЮрьича Бродского. Слов экспертов и судей зрители в зале вообще не слышали. Так что обозреватель из меня выйдет никудышний: видел то, что не попадало в кадр, зато то, что попадало - не слышал или слышал частично:-))
otar
6031 дн. тому
2 Прохожий - Ви, очевидно, дивилися програму, ось і напишіть :) Знов-таки, "де таке-то, чому не написали про те-то?" - запитання до видання, яке бачить усе і пише про все. Ми, на жаль, не досконалі, хоча до цього прагнемо :)
Прохожий
6031 дн. тому
2 Otar Претензий образца "почему ТК не пишет на интересующую меня тему?" я вам не выдвигал. Я лишь заметил, что ТК, имеющая в своем названии слово "теле", по определению должна была бы откликаться на столь неприглядные мерзости нашей жизни чуток раньше печатных СМИ, а не наоборот. Оперативнее нужно быть, господа, телевизор стоит иногда посматривать, авторов подгонять (в том числе и внештатных). Вот вам свежий пример вашей оперативности. Вчера 25 октября) на телеканале "Украина" в прямом эфире стартовало новое политическое ток-шоу "Дуэль" (аналог российской передачи "К барьеру!", выходившей в свое время на НТВ). Неделей раньше и только на Донецк показали пилотную запись этого ток-шоу с Тягныбоком и Волгой в качестве дуэлянтов. То бишь программа, считай, уже как минимум неделю имеет место быть в нашем телепространстве. И где, спрашивается, ваш "разбор полетов" новичка? Или штатные авторы вовремя не сориентировались, а внештатным данная тема не интересна? ОК, предположим. Но ведь вы даже в ленту новостей не поместили эту информацию. Так кто тут "соня"? :-))
WSG
6033 дн. тому
Оскільки працював на телебаченні, то можу сказати, що присутність на каналі різного роду лохотронів та телемагазинів з продажу непотрібу (біодобавки та ін.) залежить від керівництва. Всі вони добре інформовані та знають, що то за херня. Одні керівники дбають про свій імідж та імідж каналу, а інші готові за бабло продати своє гузло. Був свідком коли зі зміною керівництва кардинально змінювався підхід до цього.
otar
6034 дн. тому
2 Прохожий - Всі нормальні коментатори :))) вже давно зрозуміли, що з претензіями на зразок "чому ТК не пише на цікаву мені тему" слід звертатись до Організації Об'єднаних Націй. Цікавитесь чимось, маєте що сказати - пишіть, опублікуємо. Юрій Луканов - це не наш штатний автор, він висловлюється на теми, які йому цікаві, чого і вам бажаю.
Колян
6034 дн. тому
Отп исаться то, может, и отписались. Но проблема осталась. Значит нужно продолжать писать
Прохожий
6034 дн. тому
Луканов вроде не дебил (на "ТК" регулярно пишет), но так повестись может только полный младенец. Интересно посмотреть, что он напишет, когда получит телефонный счет в начале следующего месяца. А там циферки будут впечатляющие. А вообще, непонятно, ТК что, все это время пребывала в спячке? Все нормальные СМИ уже давно по данной проблеме отписались.
Павло Булгак
6034 дн. тому
Це реально лохотрон пане Луканов я те ж потрапив у таку саму ситуацыю як ви ы моэмму обуренню н ебуло меж! При очму я так дивлюся цей лохотрон вже є не тільки на Сіті алей на інших каналах. І проблема в тому що цей лохотрон підпалає про закон про захист прав споживачів. В самій програмі НІДЕ НЕ СКАЗАНО ЩО вас спочатку буде визначати компьютер і потім же компьюетр ще раз буде визначати чи вам підфортить чи ні і передзвонить вам на телефон. ТАм ведуча прямо каже дзвоніть і потрапляйте у прямий ефір! І люди думають що якщо дозвоняться їх одразу і включатьв прямий ефір. Тобто є ознаки омани глядачів а відтак і споживачів цієї послуги. Я б радив Тлекритиці провести журналістське розслідування з цього привожу і звернутис ядо НАцради - бо це реальний лохотрон на телебаченні.
Алегарф
6034 дн. тому
Стоит только отдать должное той мурке, что на СіТі вкалывает. Заметно выделяется на фоне остальных заробитчанок. А какая у неё могла быть телевизионная карьера!.. : ( Что касается компании "Эндемол" (фабрика лохотрона, "Фабрика Звёзд") - то тут, на мой взгляд, всё ясно. Гнать их паганой метлой надо! И чем раньше, тем лучше! Пока они только научились обходить законы, а скоро они начнут их принимать. Не дай Бог! P.S. Кто-то там на "проФФесора" намекал, да? А теперь слушай сюда. Посмотри, на каких каналах показывают всю эту дрянь, поинтересуйся, кому эти каналы принадлежат, какого вектора придерживаются их нынешние владельцы - и ты всё поймёшь!
w
6034 дн. тому
WSG +1
WSG
6034 дн. тому
Підіть ще наперстки на вокзалі пограйте... телелохотрони розраховані на повних дебілів, розводом займаються проФФесіонали. Дзвінки, що ви чуєте в ящику також організовують вони. За хвилину часу нармальний лоховод на непоганому каналі заробляє не меньше 1000 умовних
маньяк
6034 дн. тому
Сколько можно заработать на идиотизме телезрителей http://www.novayagazeta.ru/data/2007/color17/01.html
kiska
6034 дн. тому
Как избежать лохотронов http://job.ukr.net/news/2007/09/20/16771/
читач
6034 дн. тому
Підтверджую - в мене те саме було.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду