РНБО: Військові роблять все можливе, щоб убезпечити ЗМІ в регіоні АТО

30 Червня 2014
8650
30 Червня 2014
18:08

РНБО: Військові роблять все можливе, щоб убезпечити ЗМІ в регіоні АТО

8650
РНБО: Військові роблять все можливе, щоб убезпечити ЗМІ в регіоні АТО
Українські військові роблять все можливе, щоб убезпечити їх ЗМІ від поранень і загибелі в регіоні АТО. Про це заявив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко, пише «Українська правда».

Відповідаючи на запитання журналістів, чи може РНБО забезпечити безпеку українських журналістів у зоні дії АТО, пан Лисенко нагадав: «Є закони про інформацію, які регулюють діяльність ЗМІ на території України. У зоні АТО журналісти, які отримали акредитацію в СБУ, працюють буквально пліч о пліч з нашими військовими. Військові роблять все можливе, щоб убезпечити ЗМІ в регіоні АТО».

Також він додав: «Багато чого робиться для того, щоб наші і міжнародні журналісти отримали якомога більше інформації. Але насамперед безпека людей».
 
Нагадаємо, оператор «Первого канала» Анатолій Клян, який загинув у ніч на 30 червня на Донеччині, перебував у складі знімальної групи, що співпрацювала з прес-службою Донецької народної республіки.

Нагадаємо, у РНБО рекомендують журналістам, які планують працювати в зоні АТО, проходити акредитацію при Службі безпеки України та отримувати супровід в штабі Антитерористичної операції.

Як пише УНІАН, Андрій Лисенко повідомив, що рішення про продовження Президентом України Петром Порошенком АТО буде ухвалено до 22.00. Раніше,  27 червня  Президент ухвалив рішення про продовження перемир'я на 72 години. Однак, незважаючи на перемир'я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО, а також житлових кварталів у населених пунктах Донецької і Луганської областей.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду