У Сумах зірвався показ «Відкритого доступу» в будівлі офісу Партії регіонів

У Сумах зірвався показ «Відкритого доступу» в будівлі офісу Партії регіонів

31 Жовтня 2013
11701
31 Жовтня 2013
09:37

У Сумах зірвався показ «Відкритого доступу» в будівлі офісу Партії регіонів

11701
У Сумах зірвався показ «Відкритого доступу» в будівлі офісу Партії регіонів
У Сумах зірвався показ «Відкритого доступу» в будівлі офісу Партії регіонів

У сумському осередку Партії регіонів звинуватили організаторів показу кіноальманаху «Відкритий доступ» у нападі на офіс політсили. Про це повідомила співорганізатор показу та активістка руху «Стоп цензурі!» Наталя Соколенко, пише «Українська правда».

 

За словамим активістки, від початку фільм мали показувати у Сумах в приміщенні по вул. Петропавлівській, 61, де на одному з поверхів знаходиться офіс Партії регіонів.

 

Однак у день показу, 30 жовтня, організаторам повідомили, що там зникло світло, тож фільм вирішили демонструвати просто неба. Фільм на вулиці Соборній біля пам'ятника Шевченку переглянуло близько 250 людей, додала Соколенко.

 

Водночас удень на сайті політсили з'явилася інформація про підготовку нападу на офіс у Сумах. А вже ввечері, за словами Соколенко, один з депутатів Партії регіонів в піджаку, заляпаному яйцем, на камеру журналістам розповів про нібито провокації з боку організаторів показу.

 

 

Активістка стверджує, що організатори заходу, під час якого мали демонструвати кіноальманах «Відкритий доступ», «не кидали яйцями та не організовували замаху на офіс Партії регіонів».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», демаршами покази альманаху про Закон про доступ до публічної інтформації в дії супроводжувалися в різних містах, зокрема в Києві, Броварах, Феодосії, Сімферополі, Миколаєві, востаннє - у Трускавці.

 

Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. Адже в першій новелі альманаху йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я».

 

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента України Віктора Януковича особисто відреагувати на ситуацію та гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації, а саме подальший безперешкодний показ документального альманаху «Відкритий доступ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду