Претендентом на «Оскар» від України став фільм «Параджанов»

Претендентом на «Оскар» від України став фільм «Параджанов»

12 Вересня 2013
23342
12 Вересня 2013
18:37

Претендентом на «Оскар» від України став фільм «Параджанов»

23342
Претендентом на «Оскар» від України став фільм «Параджанов»
Претендентом на «Оскар» від України став фільм «Параджанов»

Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України сьогодні, 12 вересня, визначив  фільм-номінант від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою».  Як повідомляє у Facebook Асоціація продюсерів України,  нашу країну у відборі на Оскар буде представляти стрічка «Параджанов» .

 

Як повідомляла «Детектор медіа», до фінального відбору були прийняті три фільми: «Вічне повернення» режисера Кіри Муратової, «Параджанов» режисерів Олени Фетісової і Сержа Аведікяна і «Хайтарма» режисера Ахтема Сейтаблаєва.

 

Фільм «Параджанов» - дебютний повнометражний фільм співрежисерів Олени Фетісової (Україна ) і Сержа Аведікяна ( Франція ), знятий у копродукції України , Франції , Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ARTE FRANCE, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася на одному з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів групи А в Карлових Варах (Чехія) у липні, де «Параджанов» представляв Україну в основній міжнародної конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за Кращий український повнометражний фільм.

 

Картина розповідає про великого радянського кінорежисера Сергія Параджанова, генія і провокатора. Параджанов створює великі фільми, які приносять йому міжнародне визнання. Його зухвала поведінка призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. За сфабрикованим звинуваченням Параджанова кидають до в'язниці. Але незламна любов до краси дає сили творити, незважаючи на роки ув'язнення і заборону на роботу в кіно.

 

Продюсер Олена Фетісова (Україна), сопродюсери Горюн Апрікян і Марі -Клод Арбаді (Франція) , Тінатін Каджрішвілі (Грузія), Тагуї Карапетян і Мартін Адоян (Вірменія). Cпіврежисери Серж Аведікян та Олена Фетісова. Автор сценарію Олена Фетісова, оператор- постановник Сергій Михальчук. У головних ролях: Серж Аведікян, Юлія Пересільд, Карен Бадалов, Заза Кашібадзе, Юрій Висоцький, Алла Сергійко, Віктор Марвін, Костянтин Войтенко.

 

В український прокат фільм виходить 3-го жовтня.

 

Як відомо, до 1 жовтня фільм-претендент від України повинен бути прийнятий Американською академією кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес, США) для подальшого відбору серед фільмів інших країн.

 

У США номінанти у всіх 24-х категоріях будуть оголошені 16 січня 2014 року, а сама 86-а церемонія вручення премії «Оскар» за 2012 рік відбудеться 2 березня 2014 року в Dolby Theatre в Лос-Анджелесі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду