Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні

Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні

27 Червня 2013
17500
27 Червня 2013
17:14

Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні

17500
Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні
Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні

Стрічка «Поводир» українського режисера Олеся Саніна має бути готова до прем`єри у вересні. Про це у коментарі «Детектор медіа» розповіли режисер та виконавчий продюсер компанії-виробника Pronto Film Максим Асадчий.

 

«Щодо термінів, орієнтуємося на вересень. Восени ж відбудеться й національна прем`єра», - сказав Олесь Санін. За словами режисера, представлять фільм як окрему подію для українського глядача. «Я поки не дуже великий фанат фестивальної діяльності. Та й "Поводир " - прокатна картина. Тож на фестивалі подаватимемося, але   принципово, щоб цей фільм побачив український глядач, і щоби для цього були найкращі умови», - розповів Олесь Санін.

 

Нині ведеться постпродакшн стрічки. Хронометраж, за словами режисера, складе орієнтовно 2 години 15 хвилин.

 

 

Максим Асадчий каже, що виробництво «Поводиря» буде повністю здійснено в Україні. «Виробництвом займається Pronto Film, - уточнив він. - Попереду кольорокорекція, робота над звуком і графікою. Невдовзі до озвучування фільму долучимо вітчизняну продакшн-студію, переговори з якою тривають. А графічне оформлення частково виконала Tilt».

 

Допоки фільм не завершено, Олесь Санін не планує знайомити з ним дистрибуторів. До того ж «Поводир» знімали із залученням 100-відсоткового держфінансувавання. Тож по завершенні виробництва саме Держкіно оголосить тендер та обере дистрибутора на конкурсній основі.

 

 

 

Поки що, інформує прес-служба Pronto Film, презентація проекту фільму відбудеться в рамках програми Work-in-Progress професійної секції Одеського міжнародного кінофестивалю.

 

 

 

За сюжетом фільму, події   відбуваються в Радянській Україні на початку 1930-х років, у часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Американський хлопчик Пітер Шемрок та сліпий музиканта Іван Кочерга мандрують удвох. Одного дня батька Пітера убивають, а сам він дивом рятується від переслідувачів - завдяки незрячому кобзареві. Хлопчик стає його поводирем. Подорож, повна драматичних подій та пригод, переривається взимку 1934-го року. Івана Кочергу разом із іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій.

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою Pronto Film

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду