detector.media
27.06.2013 17:14
Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні
Роботу над стрічкою «Поводир» Олеся Саніна планують завершити у вересні

Стрічка «Поводир» українського режисера Олеся Саніна має бути готова до прем`єри у вересні. Про це у коментарі «Детектор медіа» розповіли режисер та виконавчий продюсер компанії-виробника Pronto Film Максим Асадчий.

 

«Щодо термінів, орієнтуємося на вересень. Восени ж відбудеться й національна прем`єра», - сказав Олесь Санін. За словами режисера, представлять фільм як окрему подію для українського глядача. «Я поки не дуже великий фанат фестивальної діяльності. Та й "Поводир " - прокатна картина. Тож на фестивалі подаватимемося, але   принципово, щоб цей фільм побачив український глядач, і щоби для цього були найкращі умови», - розповів Олесь Санін.

 

Нині ведеться постпродакшн стрічки. Хронометраж, за словами режисера, складе орієнтовно 2 години 15 хвилин.

 

 

Максим Асадчий каже, що виробництво «Поводиря» буде повністю здійснено в Україні. «Виробництвом займається Pronto Film, - уточнив він. - Попереду кольорокорекція, робота над звуком і графікою. Невдовзі до озвучування фільму долучимо вітчизняну продакшн-студію, переговори з якою тривають. А графічне оформлення частково виконала Tilt».

 

Допоки фільм не завершено, Олесь Санін не планує знайомити з ним дистрибуторів. До того ж «Поводир» знімали із залученням 100-відсоткового держфінансувавання. Тож по завершенні виробництва саме Держкіно оголосить тендер та обере дистрибутора на конкурсній основі.

 

 

 

Поки що, інформує прес-служба Pronto Film, презентація проекту фільму відбудеться в рамках програми Work-in-Progress професійної секції Одеського міжнародного кінофестивалю.

 

 

 

За сюжетом фільму, події   відбуваються в Радянській Україні на початку 1930-х років, у часи індустріалізації, колективізації, голодомору та знищення інтелігенції. Американський хлопчик Пітер Шемрок та сліпий музиканта Іван Кочерга мандрують удвох. Одного дня батька Пітера убивають, а сам він дивом рятується від переслідувачів - завдяки незрячому кобзареві. Хлопчик стає його поводирем. Подорож, повна драматичних подій та пригод, переривається взимку 1934-го року. Івана Кочергу разом із іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишаться єдиним живим свідком тих трагічних подій.

 

 

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою Pronto Film

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY