Асоціація продюсерів пропонує об’єднатися для проведення відбору для висунення фільму від України на «Оскар»

Асоціація продюсерів пропонує об’єднатися для проведення відбору для висунення фільму від України на «Оскар»

5 Вересня 2015
2395
5 Вересня 2015
13:40

Асоціація продюсерів пропонує об’єднатися для проведення відбору для висунення фільму від України на «Оскар»

2395
Асоціація продюсерів пропонує об’єднатися для проведення відбору для висунення фільму від України на «Оскар»
Асоціація продюсерів пропонує об’єднатися для проведення відбору для висунення фільму від України на «Оскар»

Асоціація продюсерів України звернулася до голови Національної спілки кінематографістів України Сергія Тримбача і керівників ініціативної групи Мирослава Слабошпицького і Дениса Іванова з пропозицією об'єднатися заради проведення відбору для висунення фільму від України на премію «Оскар» цього року. Про це йдеться на їх сторінці у Facebook.

«Пропонуємо спільно створити і модерувати новий Український Оскарівський комітет, як і було уже домовлено у липні. Це дає великий шанс, що Україну допустять до участі у конкурсі цього року навіть після засідання Виконавчого комітету з відбору іноземних фільмів Американської кіноакадемії у вересні чи жовтні. Якщо не буде згоди зараз, то сам розгляд і вирішення цього питання будуть прийняті тільки на наступних засіданнях цього комітету 2016 року після вивчення усіх заяв і документів», - зазначають у Асоціація продюсерів.

«У цей непростий час українська кіноспільнота має об'єднатися заради виживання, розвитку й успіху вітчизняного кінематографу. Консолідація саме заради таких цілей повинна залишити позаду всі інші наші амбіції і протиріччя», - йдеться у зверненні.

 

Водночас Держкіно заявило на офіційній сторінці у Facebook, що не може втручатися в діяльність НСКУ, АПУ та Оскарівського комітету, і закликало тих, хто взяв на себе відповідальність за формування комітету докласти всіх зусиль для налагодження його ефективної роботи.

 

«Щодо ситуації навколо роботи Українського Оскарівського комітету.
В березні 2015 року Національна Спілка Кінематографістів України взяла на себе функції Українського Оскарівського комітету. В травні НСКУ сформувала персональний склад цього комітету. Держкіно підтримало ініціативу НСКУ та оновлений склад комітету після проведення ряду зустрічей і консультацій з керівництвом НСКУ та АПУ (Асоціація продюсерів України) з цього приводу. Підтримуючи ініціативу НСКУ ми виходили з того, що питання діяльності Українського Оскарівського комітету має бути консенсусним для всієї української кінематографічної спільноти. Держкіно, як центральний орган виконавчої влади, не може втручатися в діяльність НСКУ, АПУ та Оскарівського комітету, але закликає тих, хто взяв на себе відповідальність за формування комітету докласти всіх зусиль для налагодження його ефективної роботи
», - пишуть у Держкіно.

Нагадаємо, 2 вересня українські кінопродюсери Ігор Савиченко з «Директорії кіно», Максим Асадчий з Pronto Film та Єгор Олесов з Film.ua закликали нарешті оголосити прийом заявок на висунення фільму від України на премію «Оскар».

 

У червні Національна спілка кінематографістів України сформувала новий склад Українського Оскарівського комітету. До нього увійшло 17 діячів кіно та кінокритиків. Водночас генеральний директор Асоціації продюсерів України (АПУ) Денис Масліков заявив,  що після прийнятих учасниками кіноіндустрії рішень в Україні остаточне слово залишається за Американською кіноакадемією: «Має відбутися легітимна процедура визначення «прав» на Український Оскарівський комітет».

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду