Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика

Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика

13 Липня 2014
11076
13 Липня 2014
14:37

Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика

11076
Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика
Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика

Вчора, 12 липня, увечері російський «Первый канал» випустив в ефір новину під назвою «Біженка із Слов'янська згадує, як при ній стратили маленького сина і дружину ополченця». У відповідь на надзвичайно цинічну дезінформацію провідного телеканалу російський опозиціонер Олексій Навальний закликав судити її авторів. Про це він пише у своєму блозі на сайті navalny.com.

 

У своєму сюжеті російський «Первый канал» повідомляє: «Жінка назвалася Галиною зі Слов'янська, матір'ю чотирьох дітей, уродженкою Західної України, де невдоволення родичів викликало те, що її чоловік пішов в ополчення. Розмова з Галиною залишив складне почуття. Розум відмовляється зрозуміти, як таке взагалі можливо в наші дні в центрі Європи. Серце не вірить, що таке взагалі можливо».

 

Далі російський телеканал подає синхрон так званої Галини Пишняк: «Центр міста. Площа Леніна. Наш Міськвиконком - це єдина площа, куди можна зігнати всіх людей. На площі зібрали жінок, тому що мужиків більше немає. Жінки, дівчинки, старі. І це називається показова страта. Взяли дитини трьох років хлопчика маленького з трусиках, у футболці, як Ісуса на дошку оголошень прибили. Один прибивав, двоє тримали. І це все на маминих очах. Маму тримали. І мама дивилася, як дитина спливає кров'ю. Крики. Виски. І ще взяли надрізи зробили, щоб дитина мучилася. Там неможливо було. Люди свідомість втрачали. А потім, після того як півтори години дитина мучилася і померла, взяли маму, прив'язали до танка без свідомості і площею три кола провели. А коло площі - кілометр».

 

За словами Олексія Навального, така дезінформація і такі методи пропаганди знаходяться «вже за межами». «Все зрозуміло. Зрозуміло, що інформаційні та дезинформаційні кампанії - така ж частина конфлікту, як і бігання з автоматом. Зрозуміло, що будь-яка сторона завжди буде передавати, що вона збила двадцять літаків, знищила переважаючі сили, очікує незабаром підкріплення і "кулеметник Петров (Шнайдер), увірвавшись у розташування противника, знищив двадцять гітлерівців (червоноармійців), захопив ворожого генерала і благополучно повернувся до своїх". Вимагати від воєнізованих структур давати правдиву інформацію також наївно, як і пропонувати їм "ви стріляйте, але так, щоб не вбило". Але всьому є межа», - написав опозиціонер.

 

«Чокнуті збоченці. Вони зовсім там хворі, щоб придумувати таке? Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює. За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують небезпечні для суспільства і те, що вони роблять - Справжнісінький кримінальний злочин», - впевнений Олексій Навальний.

 

Інший російський опозиціонер Борис Нємцов написав у Facebook, що прокремлівські пропагандисти перевершують Геббельса: «Що повинен відчувати довірливий телеглядач, якому 1-й канал ТБ повідомляє, що українські карателі розіп'яли трирічного хлопчика на площі в Слов'янську, його маму прив'язали до танка і возили по місту поранену і всю в крові?? Правильно, люту ненависть і бажання помститися українським фашистам. Думка про те, що все показане Ернстом - жахлива, нечувана брехня, приходить в голову не кожному. Здогадатися, що раз страта була в присутності маси людей, то обов'язково повинні бути відео або фото докази (мобільники є майже у всіх) може не кожен. Їх (доказів) у Ернста і не було, а було інтерв'ю з біженкою без всякого відеоряду.  Ті у кого є бойовий досвід і віра, що по ТБ брехати не будуть, їдуть в Донецьк і воюють там з карателями. Багато гинуть ...  Це і є мета нечуваної підлої брехні. Мобілізація наївних людей на війну з Україною. Головне не дати українцям спокійно і мирно жити, не дати їм успішно розвиватися. І заради цієї мети покидьки з Кремля і Першого каналу готові перевершити Геббельса. І вже перевершують».

 

Водночас український журналіст, колишній редактор газети «Окно» (місто Дружківка, Донецької області) Сергій Базанов написав у Facebook у коментарі до допису Бориса Нємцова: «У Слов'янську немає площі Леніна ... Центральна площа, на котрій знаходиться міськвиконком, називається Жовтневої Революції. Ну і діаметр її - не кілометр ... І мова у тітки не місцева. Я родом з тих місць, прожив 40 років в Дружківці ... Це навіть не суржик, а якась підробка ... А взагалі, марення звичайно!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду