detector.media
13.07.2014 14:37
Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика
Російський опозиціонер закликав судити «Первый канал» за брехню про розіп’ятого військовими у Слов’янську хлопчика

Вчора, 12 липня, увечері російський «Первый канал» випустив в ефір новину під назвою «Біженка із Слов'янська згадує, як при ній стратили маленького сина і дружину ополченця». У відповідь на надзвичайно цинічну дезінформацію провідного телеканалу російський опозиціонер Олексій Навальний закликав судити її авторів. Про це він пише у своєму блозі на сайті navalny.com.

 

У своєму сюжеті російський «Первый канал» повідомляє: «Жінка назвалася Галиною зі Слов'янська, матір'ю чотирьох дітей, уродженкою Західної України, де невдоволення родичів викликало те, що її чоловік пішов в ополчення. Розмова з Галиною залишив складне почуття. Розум відмовляється зрозуміти, як таке взагалі можливо в наші дні в центрі Європи. Серце не вірить, що таке взагалі можливо».

 

Далі російський телеканал подає синхрон так званої Галини Пишняк: «Центр міста. Площа Леніна. Наш Міськвиконком - це єдина площа, куди можна зігнати всіх людей. На площі зібрали жінок, тому що мужиків більше немає. Жінки, дівчинки, старі. І це називається показова страта. Взяли дитини трьох років хлопчика маленького з трусиках, у футболці, як Ісуса на дошку оголошень прибили. Один прибивав, двоє тримали. І це все на маминих очах. Маму тримали. І мама дивилася, як дитина спливає кров'ю. Крики. Виски. І ще взяли надрізи зробили, щоб дитина мучилася. Там неможливо було. Люди свідомість втрачали. А потім, після того як півтори години дитина мучилася і померла, взяли маму, прив'язали до танка без свідомості і площею три кола провели. А коло площі - кілометр».

 

За словами Олексія Навального, така дезінформація і такі методи пропаганди знаходяться «вже за межами». «Все зрозуміло. Зрозуміло, що інформаційні та дезинформаційні кампанії - така ж частина конфлікту, як і бігання з автоматом. Зрозуміло, що будь-яка сторона завжди буде передавати, що вона збила двадцять літаків, знищила переважаючі сили, очікує незабаром підкріплення і "кулеметник Петров (Шнайдер), увірвавшись у розташування противника, знищив двадцять гітлерівців (червоноармійців), захопив ворожого генерала і благополучно повернувся до своїх". Вимагати від воєнізованих структур давати правдиву інформацію також наївно, як і пропонувати їм "ви стріляйте, але так, щоб не вбило". Але всьому є межа», - написав опозиціонер.

 

«Чокнуті збоченці. Вони зовсім там хворі, щоб придумувати таке? Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює. За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують небезпечні для суспільства і те, що вони роблять - Справжнісінький кримінальний злочин», - впевнений Олексій Навальний.

 

Інший російський опозиціонер Борис Нємцов написав у Facebook, що прокремлівські пропагандисти перевершують Геббельса: «Що повинен відчувати довірливий телеглядач, якому 1-й канал ТБ повідомляє, що українські карателі розіп'яли трирічного хлопчика на площі в Слов'янську, його маму прив'язали до танка і возили по місту поранену і всю в крові?? Правильно, люту ненависть і бажання помститися українським фашистам. Думка про те, що все показане Ернстом - жахлива, нечувана брехня, приходить в голову не кожному. Здогадатися, що раз страта була в присутності маси людей, то обов'язково повинні бути відео або фото докази (мобільники є майже у всіх) може не кожен. Їх (доказів) у Ернста і не було, а було інтерв'ю з біженкою без всякого відеоряду.  Ті у кого є бойовий досвід і віра, що по ТБ брехати не будуть, їдуть в Донецьк і воюють там з карателями. Багато гинуть ...  Це і є мета нечуваної підлої брехні. Мобілізація наївних людей на війну з Україною. Головне не дати українцям спокійно і мирно жити, не дати їм успішно розвиватися. І заради цієї мети покидьки з Кремля і Першого каналу готові перевершити Геббельса. І вже перевершують».

 

Водночас український журналіст, колишній редактор газети «Окно» (місто Дружківка, Донецької області) Сергій Базанов написав у Facebook у коментарі до допису Бориса Нємцова: «У Слов'янську немає площі Леніна ... Центральна площа, на котрій знаходиться міськвиконком, називається Жовтневої Революції. Ну і діаметр її - не кілометр ... І мова у тітки не місцева. Я родом з тих місць, прожив 40 років в Дружківці ... Це навіть не суржик, а якась підробка ... А взагалі, марення звичайно!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY