На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин

На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин

31 Травня 2014
9536
31 Травня 2014
12:46

На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин

9536
На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин
На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин

Керівництво НТВ пояснило своє рішення закрити програму «Школа злословия» за участі письменниці Татьяни Толстої та сценаристки й режисера Авдотьї Смірнової економічними причинами. Про це в ефірі «Эха Москвы» повідомила прес-секретар НТВ Марія Безбородова

 

Автор ідеї «Школи злословия», теле- і кінокритик Юрій Богомолов в інтерв`ю «Радио Свобода» сказав, що справжніх причин закриття програмина НТВ не назвали: «"Школа злословия" ніколи і не претендувала ні на який прибуток. Вона була репутаційною програмою. Її за це взяли на НТВ і тримали довгий час, але зараз на репутацію всім наплювати».

 

На думку пана Богомолова, програму закрили через те, що вона не вписується в концепцію сучасного НТВ: «Забагато інтелектуальної субстанції у цієї програми - як на канал, що з ранку до вечора вистрілює кримінальними серіалами і сенсаційними викриттями у сфері шоу-бізнесу». 

 

Як писала «Детектор медіа», про закриття «Школи злословия» повідомила пані Толстая на своїй сторінці у Facebook. Як уточнила співведуча, кілька випусків проекту заплановано у сітці мовлення НТВ на червень: «Якщо нічого не зміниться, то ефіри будуть: 1-го, 8-го, 15-го, 22-го і 29-го. Час, вочевидь, глибоко нічний».

 

Нагадаємо, останні випуски «Школы злословия» глядачі НТВ мали можливість переглядати далеко за північ - після другої години.

 

«Школа злословия» була започаткована жовтні 2002 року. До 2004-го виходила в ефірі каналу «Культура», з 30 серпня 2004 року - на НТВ. Назва проекту тонко натякає на паралелі з однойменною комедією видатного англійського драматурга й письменника Річарда Шерідана.

 

Автори програми задумували проект як «аналіз іміджу публічних людей». Співрозмовниками ведучих виступили кілька сотень гостей.

 

У «Школе злословия» не уникали гострих тем і сатиричних прийомів. Частина програм після запису так і не вийшли в ефір. 

 

В 2003 году автори програми здобули премыю ТЕФІ в номінації «ток-шоу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду