detector.media
31.05.2014 12:46
На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин
На НТВ пояснили, що «Школу злословия» закрили з економічних причин

Керівництво НТВ пояснило своє рішення закрити програму «Школа злословия» за участі письменниці Татьяни Толстої та сценаристки й режисера Авдотьї Смірнової економічними причинами. Про це в ефірі «Эха Москвы» повідомила прес-секретар НТВ Марія Безбородова

 

Автор ідеї «Школи злословия», теле- і кінокритик Юрій Богомолов в інтерв`ю «Радио Свобода» сказав, що справжніх причин закриття програмина НТВ не назвали: «"Школа злословия" ніколи і не претендувала ні на який прибуток. Вона була репутаційною програмою. Її за це взяли на НТВ і тримали довгий час, але зараз на репутацію всім наплювати».

 

На думку пана Богомолова, програму закрили через те, що вона не вписується в концепцію сучасного НТВ: «Забагато інтелектуальної субстанції у цієї програми - як на канал, що з ранку до вечора вистрілює кримінальними серіалами і сенсаційними викриттями у сфері шоу-бізнесу». 

 

Як писала «Детектор медіа», про закриття «Школи злословия» повідомила пані Толстая на своїй сторінці у Facebook. Як уточнила співведуча, кілька випусків проекту заплановано у сітці мовлення НТВ на червень: «Якщо нічого не зміниться, то ефіри будуть: 1-го, 8-го, 15-го, 22-го і 29-го. Час, вочевидь, глибоко нічний».

 

Нагадаємо, останні випуски «Школы злословия» глядачі НТВ мали можливість переглядати далеко за північ - після другої години.

 

«Школа злословия» була започаткована жовтні 2002 року. До 2004-го виходила в ефірі каналу «Культура», з 30 серпня 2004 року - на НТВ. Назва проекту тонко натякає на паралелі з однойменною комедією видатного англійського драматурга й письменника Річарда Шерідана.

 

Автори програми задумували проект як «аналіз іміджу публічних людей». Співрозмовниками ведучих виступили кілька сотень гостей.

 

У «Школе злословия» не уникали гострих тем і сатиричних прийомів. Частина програм після запису так і не вийшли в ефір. 

 

В 2003 году автори програми здобули премыю ТЕФІ в номінації «ток-шоу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY