Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості

Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості

24 Квітня 2014
9213
24 Квітня 2014
16:34

Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості

9213
Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості
Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості

Сьогодні, 24 квітня, у Тернополі понад три десятки журналістів місцевих та центральних ЗМІ провели акцію, під час якої заявили про своє обурення непрозорістю та закритістю діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це повідомляє «Тернопільський прес-клуб».

 

Найбільші претензії  представники ЗМІ пред'явили Тернопільській облдержадміністрації. Журналісти скаржаться, що відкритими для них є лише PR-акції, в той час, коли представникам ЗМІ важко потрапити на інші заходи влади.

 

«Публічними є лише PR-акції. На інші заходи, у тому числі зустрічі з іноземними делегаціями, запрошують працівників обраних ЗМІ, причому повідомляють про це за півгодини до початку», - йдеться у зверненні журналістів.

 

Журналісти заявляють, що такої закритості місцевої влади ми не пам'ятають навіть «за попереднього злочинного режиму» і розцінюють це як прояв цензури, що призводить до створення нового режиму.

 

Тернопільські журналісти вимагають від органів місцевого самоврядування, виконавчої  влади  подавати на своїх офіційних сайтах об'єктивну інформацію і наполягають на забезпеченні  рівного доступу до інформації для усіх державних і недержавних місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст цього звернення:

 

«Голові Тернопільської ОДА Сиротюку О.М.

Голові Тернопільської облради Хомінцю В.П.

Міському голові Тернополя Надалу С.В.

 

Звернення

 

Ми, журналісти місцевих ЗМІ та власкори всеукраїнських видань, звертаємось до вас із проханням забезпечити прозорий і відкритий доступ до інформації про діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

Про роботу обласної та міської влади за останній місяць ми дізнаємося здебільшого через повідомлення на офіційних сайтах та пости працівників прес-служб і прес-секретарів посадовців у соціальних мережах. Публічними є лише PR-акції. На інші заходи, у тому числі зустрічі з іноземними делегаціями, запрошують працівників обраних ЗМІ, причому повідомляють про це за півгодини до початку.

 

Такої закритості місцевої влади ми не пам'ятаємо навіть за попереднього злочинного режиму, відтак змушені розцінювати це як прояв цензури, що призводить до створення нового режиму.

 

Вимагаємо від органів місцевого самоврядування, виконавчої  влади  подавати на своїх офіційних сайтах об'єктивну, а не упереджену однобоку інформацію, вигідну лише керівництву. Офіційні веб-ресурси фінансує громада, то ж вважаємо неприпустимим вводити в оману людей за їхні ж кошти.

 

Ми наполягаємо на забезпеченні  рівного доступу до інформації про діяльність виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для усіх державних і недержавних місцевих та всеукраїнських ЗМІ, завчасного повідомлення про всі заходи, недопущення цензури».

 

Станом на 15.54 під зверненням підписались 32 журналіста. Звернення залишається відкритим для підписання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду