detector.media
24.04.2014 16:34
Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості
Тернопільські журналісти вимагають від місцевої влади прозорості

Сьогодні, 24 квітня, у Тернополі понад три десятки журналістів місцевих та центральних ЗМІ провели акцію, під час якої заявили про своє обурення непрозорістю та закритістю діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це повідомляє «Тернопільський прес-клуб».

 

Найбільші претензії  представники ЗМІ пред'явили Тернопільській облдержадміністрації. Журналісти скаржаться, що відкритими для них є лише PR-акції, в той час, коли представникам ЗМІ важко потрапити на інші заходи влади.

 

«Публічними є лише PR-акції. На інші заходи, у тому числі зустрічі з іноземними делегаціями, запрошують працівників обраних ЗМІ, причому повідомляють про це за півгодини до початку», - йдеться у зверненні журналістів.

 

Журналісти заявляють, що такої закритості місцевої влади ми не пам'ятають навіть «за попереднього злочинного режиму» і розцінюють це як прояв цензури, що призводить до створення нового режиму.

 

Тернопільські журналісти вимагають від органів місцевого самоврядування, виконавчої  влади  подавати на своїх офіційних сайтах об'єктивну інформацію і наполягають на забезпеченні  рівного доступу до інформації для усіх державних і недержавних місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст цього звернення:

 

«Голові Тернопільської ОДА Сиротюку О.М.

Голові Тернопільської облради Хомінцю В.П.

Міському голові Тернополя Надалу С.В.

 

Звернення

 

Ми, журналісти місцевих ЗМІ та власкори всеукраїнських видань, звертаємось до вас із проханням забезпечити прозорий і відкритий доступ до інформації про діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

Про роботу обласної та міської влади за останній місяць ми дізнаємося здебільшого через повідомлення на офіційних сайтах та пости працівників прес-служб і прес-секретарів посадовців у соціальних мережах. Публічними є лише PR-акції. На інші заходи, у тому числі зустрічі з іноземними делегаціями, запрошують працівників обраних ЗМІ, причому повідомляють про це за півгодини до початку.

 

Такої закритості місцевої влади ми не пам'ятаємо навіть за попереднього злочинного режиму, відтак змушені розцінювати це як прояв цензури, що призводить до створення нового режиму.

 

Вимагаємо від органів місцевого самоврядування, виконавчої  влади  подавати на своїх офіційних сайтах об'єктивну, а не упереджену однобоку інформацію, вигідну лише керівництву. Офіційні веб-ресурси фінансує громада, то ж вважаємо неприпустимим вводити в оману людей за їхні ж кошти.

 

Ми наполягаємо на забезпеченні  рівного доступу до інформації про діяльність виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для усіх державних і недержавних місцевих та всеукраїнських ЗМІ, завчасного повідомлення про всі заходи, недопущення цензури».

 

Станом на 15.54 під зверненням підписались 32 журналіста. Звернення залишається відкритим для підписання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY