Журналіста російської редакції «Радіо Свобода» Андрія Бабицького відсторонили від роботи через підтримку анексії Криму

18 Квітня 2014
4412
18 Квітня 2014
14:24

Журналіста російської редакції «Радіо Свобода» Андрія Бабицького відсторонили від роботи через підтримку анексії Криму

4412
Журналіста російської редакції «Радіо Свобода» Андрія Бабицького відсторонили від роботи через підтримку анексії Криму

Керівництво російського «Радіо Свобода» на місяць відсторонило журналіста Андрія Бабицького від роботи. Про це повідомляє російська служба BBC.

 

Журналіста не звільнили з роботи, а перевели в іншу службу в структурі корпорації. Крім того, його звільнили з посади головного редактора сайту «Эхо Кавказа», який входить до складу «Радио Свобода».

 

Як пише BBC, Андрій Бабицький відмовився прокоментувати причини таких кадрових рішень. Але, за даними видання «Новая газета», це пов'язано із публічною підтримкою журналістом вводу російський військ до Криму.

 

В одному із блогів на сайті «Эхо Кавказа» він написав: «Я не про Крим - в цьому питання я повністю згоден із основними тезами Володимира Путіна, що в Росії було абсолютне право взяти населення півострова під захист. Я знаю, що значна кількість моїх знайомих не розділяють цієї точки зору. Після промови президента Росії я є типажем правильного, схваленого громадянина, а ті хто не згоден з діями Росії в Україні, стали націонал-зрадниками».

 

Андрій Бабицький також пише, що російська влада свідомо переходить «від м'якої авторитарної моделі до жорсткого, мобілізаційного варіанту, в якому права і свободи громадянина будуть різко обмежені».

 

Згодом цей текст з ресурсу видалили, однак його досі можна знайти в інтернеті.

 

Андрій Бабицький став кореспондентом «Радио Свобода» у 1989 році. Працював у численних «гарячих точках», зокрема в Чечні. У січні 2000 року був затриманий російськими спецслужбами, а згодом виданий чеченським бойовикам в обмін на трьох військовополонених.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4412
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Радіоман
3660 дн. тому
така собі "свобода слова"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду