Кіпрський канал показав новорічне звернення не того президента

Кіпрський канал показав новорічне звернення не того президента

3 Січня 2014
5167

Кіпрський канал показав новорічне звернення не того президента

5167
Кіпрський канал показав новорічне звернення не того президента
Кіпрський канал показав новорічне звернення не того президента

Кіпрський телеканал CyBC вибачився перед своїми глядачами за допущену в новорічному ефірі помилку. Про це повідомляє інтернет-видання Лента.ру з посиланням на інформацію Cyprus Mail.

 

У ніч на 1 січня на CyBC показали запис новорічного звернення колишнього , а не діючого президента Кіпру.

 

Запис звернення Дімітріса Хрістофіаса (на фото), що залишив свій пост у березні 2013 року,  був включений замість запису обраного на навесні минулого року президента Нікоса Анастасідіса. Через кілька секунд оператори каналу усвідомили свою помилку і включили правильне відео. Однак, як зазначає Cyprus Mail, настрій багатьох телеглядачів CyBC було зіпсовано інцидентом - Хрістофіас на Кіпрі вважається непопулярним політиком, на якого кіпріоти багато в чому покладають відповідальність за кризу, що охопила країну наприкінці 2000-х.

 

За фактом помилки керівництвом каналу вже розпочато внутрішнє розслідування. Про його результати на CyBC обіцяють розповісти пізніше. Проте вже зараз відомо, що причиною виходу в ефірі застарілого президентського звернення, записаного ще в кінці 2012 року, став «людський фактор» - один із співробітників каналу натиснув не на той рядок в складеному для нього плейлисті програм.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду