Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»

Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»

12 Грудня 2013
12548
12 Грудня 2013
15:29

Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»

12548
Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»
Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який щороку проводить Держкомтелерадіо України. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Гран-прі 2013 року та спеціальний приз «Кришталева книга» присуджено видавництву «Либідь» за видання «Скарбниця потребна і пожиточна». У цій книзі, упорядником якої є лауреат Шевченківської премії Валерій Шевчук, зібрано історично-літературні пам'ятки ХІ-ХУІІІ ст., що вийшли зі стін українських монастирів. До книги увійшли переважно малознані, а то й зовсім незнані матеріали. Видання ілюстровано пам'ятками образотворчого мистецтва.

 

На конкурс цього року надійшло 87 книжок. Журі конкурсу у складі президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, заступника директора з наукової та видавничої діяльності Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України Сергія Гальченка, директора Будинку письменників України Оксани Герман, заступника генерального директора Національної парламентської бібліотеки України Галини Кириченко та інших, визначили переможців у десяти номінаціях.

 

У номінації «Моя країна» кращою названа книга «Український пантеон» видавництва «Балтія-Друк». У номінації «Життя славетних» перемогу здобула книга «Стефан Турчак» видавництва «Либідь», у номінації «Світ дитинства» - книга «Казки для малюків» видавництва «Чайка», у номінації «Арт-книжка» - книга «Витязь у тигровій шкурі» видавництва «АДЕФ-Україна». Книга «Із української старовини» видавництва «Букрек» перемогла у номінації «З глибин знань».

 

Книги видавництва «Старого Лева» - «Дідо-Всевідо» та «Пора плодів і квітів» - названі кращими у номінаціях «Проза» та «Поезія» відповідно. Видавництво «Фоліо» із книгою «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» перемогло у номінації «Бестселер». Кращим у номінації «Мистецтво друку» визнано видання «Собор святого князя Володимира» видавництва «Київське товариство «Купола».

 

Також дипломами другого і третього ступеня відзначені книги видавництв «ІМЕКС-ЛТД», «Десна-поліграф», «Видавничий дім «Академ-Періодика», «Консоль», «АСМІ», «Апріорі», «Книга-плюс», «Карпати» тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду