detector.media
12.12.2013 15:29
Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»
Держкомтелерадіо визначив переможців конкурсу «Краща книга України-2013»

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який щороку проводить Держкомтелерадіо України. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Гран-прі 2013 року та спеціальний приз «Кришталева книга» присуджено видавництву «Либідь» за видання «Скарбниця потребна і пожиточна». У цій книзі, упорядником якої є лауреат Шевченківської премії Валерій Шевчук, зібрано історично-літературні пам'ятки ХІ-ХУІІІ ст., що вийшли зі стін українських монастирів. До книги увійшли переважно малознані, а то й зовсім незнані матеріали. Видання ілюстровано пам'ятками образотворчого мистецтва.

 

На конкурс цього року надійшло 87 книжок. Журі конкурсу у складі президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, заступника директора з наукової та видавничої діяльності Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України Сергія Гальченка, директора Будинку письменників України Оксани Герман, заступника генерального директора Національної парламентської бібліотеки України Галини Кириченко та інших, визначили переможців у десяти номінаціях.

 

У номінації «Моя країна» кращою названа книга «Український пантеон» видавництва «Балтія-Друк». У номінації «Життя славетних» перемогу здобула книга «Стефан Турчак» видавництва «Либідь», у номінації «Світ дитинства» - книга «Казки для малюків» видавництва «Чайка», у номінації «Арт-книжка» - книга «Витязь у тигровій шкурі» видавництва «АДЕФ-Україна». Книга «Із української старовини» видавництва «Букрек» перемогла у номінації «З глибин знань».

 

Книги видавництва «Старого Лева» - «Дідо-Всевідо» та «Пора плодів і квітів» - названі кращими у номінаціях «Проза» та «Поезія» відповідно. Видавництво «Фоліо» із книгою «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» перемогло у номінації «Бестселер». Кращим у номінації «Мистецтво друку» визнано видання «Собор святого князя Володимира» видавництва «Київське товариство «Купола».

 

Також дипломами другого і третього ступеня відзначені книги видавництв «ІМЕКС-ЛТД», «Десна-поліграф», «Видавничий дім «Академ-Періодика», «Консоль», «АСМІ», «Апріорі», «Книга-плюс», «Карпати» тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY