21 червня – показ документального фільму «Я дихаю»

18 Червня 2013
17198
18 Червня 2013
14:37

21 червня – показ документального фільму «Я дихаю»

17198
21 червня – показ документального фільму «Я дихаю»

21 червня о 19:00 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Кіноклуб Києво-Могилянської академії представляють документальний фільм «Я дихаю», реж. Емма Дейві та Мораґ Маккіннон (Данія-Великобританія, 2012, 72 хв.).

 

Вхід на показ безкоштовний.

 

Місце показу - Кіноклуб Києво-Могилянської академії (вул. Набережно-Хрещатицька, 27, корпус 9, кімната 13).

 

Фільм досліджує тонку межу між життям та смертю, між здатністю та нездатністю бути людиною. 34-річний Ніл, головний герой фільму, помирає від невиліковної та маловідомої хвороби. Це хвороба мотонейрона. Ще рік тому він був звичайним чоловіком з жінкою та сином. Зараз лежить повністю паралізований. Чоловік знає: за кілька місяців він помре. Однак він все ще може говорити.

 

З великим почуттям гумору Ніл збирає свої спогади у персональному блозі. Він хоче залишити історію свого життя маленькому синові Оскару та всім небайдужим - всім, хто може зіткнутися зі страшною хворобою.

 

Фільм «Я дихаю» відіграє важливу роль в унікальному глобальному заході - Всесвітньому дні обізнанності про хворобу мотонейрона (ХМН) / Аміотрофічний латеральний склероз (АЛС). 21 червня цього року фільм з'явиться на екранах по всьому світу від Австралії до України з метою підвищення обізнаності та збору коштів на дослідження ХМН. Напередодні, 20 червня, відбудеться Британська прем'єра фільму на Единбурзькому Міжнародному кінофестивалі.

 

Більше про акцію можна дізнатися на веб-сторінці фільму - www.iambreathingfilm.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду