detector.media
18.06.2013 14:37
21 червня – показ документального фільму «Я дихаю»

21 червня о 19:00 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Кіноклуб Києво-Могилянської академії представляють документальний фільм «Я дихаю», реж. Емма Дейві та Мораґ Маккіннон (Данія-Великобританія, 2012, 72 хв.).

 

Вхід на показ безкоштовний.

 

Місце показу - Кіноклуб Києво-Могилянської академії (вул. Набережно-Хрещатицька, 27, корпус 9, кімната 13).

 

Фільм досліджує тонку межу між життям та смертю, між здатністю та нездатністю бути людиною. 34-річний Ніл, головний герой фільму, помирає від невиліковної та маловідомої хвороби. Це хвороба мотонейрона. Ще рік тому він був звичайним чоловіком з жінкою та сином. Зараз лежить повністю паралізований. Чоловік знає: за кілька місяців він помре. Однак він все ще може говорити.

 

З великим почуттям гумору Ніл збирає свої спогади у персональному блозі. Він хоче залишити історію свого життя маленькому синові Оскару та всім небайдужим - всім, хто може зіткнутися зі страшною хворобою.

 

Фільм «Я дихаю» відіграє важливу роль в унікальному глобальному заході - Всесвітньому дні обізнанності про хворобу мотонейрона (ХМН) / Аміотрофічний латеральний склероз (АЛС). 21 червня цього року фільм з'явиться на екранах по всьому світу від Австралії до України з метою підвищення обізнаності та збору коштів на дослідження ХМН. Напередодні, 20 червня, відбудеться Британська прем'єра фільму на Единбурзькому Міжнародному кінофестивалі.

 

Більше про акцію можна дізнатися на веб-сторінці фільму - www.iambreathingfilm.com.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY