BBG: «Радио Свобода» та «Голос Америки» мають працювати з подвійною силою

BBG: «Радио Свобода» та «Голос Америки» мають працювати з подвійною силою

9 Травня 2013
13966
9 Травня 2013
14:07

BBG: «Радио Свобода» та «Голос Америки» мають працювати з подвійною силою

13966
BBG: «Радио Свобода» та «Голос Америки» мають працювати з подвійною силою
BBG: «Радио Свобода» та «Голос Америки» мають працювати з подвійною силою
Представники Ради керуючих з питань мовлення Broadcasting Board of Governors (BBG) після робочого візиту до Москви у своєму звіті порекомендували «Радио Свобода» та «Голос Америки» подвоїти роботу міжнародних американських ЗМІ в Росії. Про це повідомляє BBG.

Члени Ради BBG Сьюзан Маккью та Майкл Міхан  під час свого передування у Москві  3-7 травня зустрілися  з низкою експертів та правозахисниками, після чого опублікували звіт із рекомендаціями. У ньому, зокрема, вони висловили побажання аби російські редакції  «Радио Свобода» та «Голос Америки»  працювати більше та інтенсивніше.

«Враховуючи, що за останні місяці число незалежних видань у Росії зменшується, ми попросили керівництво російської служби «Радіо Свобода» та  російської служби «Голосу Америки» подвоїти роботу міжнародних американських ЗМІ в цій країні», - йдеться в звіті.

Також, Рада BBG  рекомендувала тимчасовому президенту «Радіо Свобода» Кевіну Клоузу підтримувати всіх колишніх журналістів радіостанції, «чий досвід міг би допомогти зрозуміти й аналізувати внутрішню роботу в сьогоднішній Росії». 

Сьюзан Маккью та Майкл Міхан  висловили стурбованість змінами, які відбуваються в російському інформаційному просторі. На їх думку, ці зміни зумовлені переобранням Володимира Путіна на пост Президента Росії. 

«Ми хочемо наголосити на  останньому звіті  Репортерів без кордонів,  у якому зазначено, що після переобрання Володимира Путіна на пост президента  російський уряд «спричинив хвилю репресивних законів, які слугують запобіганню росту свободи інформації» і це, безумовно, є ключовим моментом для свободи інформації у цій країні», - йдеться у звіті  Ради BBG

Як відзначає BBG, організація має намір вивчити можливості для ширшого розповсюдження програм американських радіостанцій в Росії. Дана ініціатива вже обговорюють з послом США в Москві та іншими уповноваженими.

Нагадаємо, восени 2012 року російська редакція «Радио Свобода» запровадила нову програмну стратегію, після чого відвідуваність сайту російської радіостанції впала наполовину. Дану реформу різко розкритикував Голова правозахисної організації Freedom House Девід Крамер. 
 
Починаючи з 10 листопада 2012 року, російське радіо «Свобода» представлене лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях. Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. 
 
У найближчих планах «Радио Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядався проект відкриття великої студії. Керівництво компанії сподівається отримати доступ до радіохвиль і телемовлення в Росії. Звичайно, нам би хотілося  мати доступ до радіохвиль і телемовлення в Росії. «У цьому сенсі ми сподіваємося, що уряд Росії проявить готовність до пошуку шляхів встановлення якоїсь рівноваги. Це особливо важливо в контексті майбутньої зустрічі восени цього року у верхах між президентом США Обамою і президентом Росії Путіним», - зазначив президент корпорації Кевін Клоуз.  
 
Цього року президент Росії Володимир Путін відзначений у переліку найбільших ворогів преси світу «Репортерів без кордонів»: «Після повернення Володимира Путіна на пост президента, у відповідь на безпрецедентні протести опозиції ще більше закрутили гайки. Країна, як і раніше, відзначається абсолютно несприйнятливим  рівнем безкарності стосовно тих, хто несе  відповідальних за насильство проти журналістів»

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду