Ювілей «Радио Свобода» став темою для розмови про майбутнє радіостанції

3 Березня 2013
4322
3 Березня 2013
20:16

Ювілей «Радио Свобода» став темою для розмови про майбутнє радіостанції

4322
Про це і про складну ситуацію довкола «Радио Свобода» ішлося у Празі, Москві та Вашингтоні
Ювілей «Радио Свобода» став темою для розмови про майбутнє радіостанції

Провідною темою святкування 60-річчя  «Радио Свобода» стала не лише її історія, а й непросте сьогодення та перспективи майбутнього радіостанції. Про це йдеться в присвяченому ювілею редакційному матеріалі «Радио Свобода».

 

Знаменна дата, початок мовлення радіостанції 1 березня 1953-го року, відзначається в Празі, Москві та Вашингтоні. 

 

У вашингтонському бюро «Радио Свобода» та «Радіо Вільна Європа» пройшла «Дискусія про Свободу» за участі глови Московської Гельсінкської групи Людмили Алексєєвої, автора кількох книг про Росію Девіда Саттера і президента корпорації Кевіна Клоуза

 

«Звичайно, нам би хотілося  мати доступ до радіохвиль і телемовлення в Росії. У цьому сенсі ми сподіваємося, що уряд Росії проявить готовність до пошуку шляхів встановлення якоїсь рівноваги. Це особливо важливо в контексті майбутньої зустрічі восени цього року у верхах між президентом США Обамою і президентом Росії Путіним», - зазначив Кевін Клоуз. 

 

Відзначали свято й у громадському комітеті «Радіо Свобода у вигнанні». Для звільнених внаслідок нещодавніх реформ Російської служби співробітників радіостанції пройшли «Зустрічі друзів» в Москві. 

 

На сайті «Радио Свобода» у спеціально створеному розділі представлено архівні матеріали та інтерв`ю щодо перспектив радіостанції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», починаючи з 10 листопада 2012 року, російське радіо «Свобода» представлене лише в інтернеті і мовить на коротких хвилях. Рішення щодо припинення мовлення на середніх хвилях у Москві ухвалене у зв'язку з новим російським законом про ЗМІ. Згідно з його новими нормами, засновником радіостанції не може виступати іноземна юридична особа, як і юридична особа з Росії, якщо частка іноземної участі в її статутному капіталі перевищує 50%. 

 

У найближчих планах радіо «Свобода» - посилення відеоконтенту, для чого розглядався проект відкриття великої студії.

 

Історія «Радио Свобода» розпочалася 1 березня 1953-го. Саме цього дня зі студії в Мюнхені вийшла перша передача Радіо Визволення. У 1959 році радіостанція змінила свою назву на нинішню. У 1991 року Російська редакція відкрила бюро в Москві. А в 1995 році штаб-квартира радіостанції Радіо Свобода/Вільна Європа переїхала до Праги. Ювілей відзначають у Празі, у Вашингтоні і, звичайно, в Москві.  

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду