Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом

Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом

4 Грудня 2017
1305
4 Грудня 2017
19:01

Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом

1305
Берлінський кінофестиваль 2017 року стартує показом анімаційного фільму «Острів собак» режисера Уеса Андерсона.
Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом
Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом

Про це поінформували в Оргкомітеті 68-го Bеrlinale, повідомляє «Укрінформу».

«68-й Берлінський міжнародний кінофестиваль відкриється 15 лютого 2018 року світовою прем'єрою анімаційного фільму Уеса Андерсона «Острів собак», - підкреслили організатори.

Варто зазначити, що програму конкурсу вперше відкриє неігровий фільм. 

Генеральний директор фестивалю Дітер Косслік пообіцяв, що «нова стрічка підкорить серця публіки властивою Уесу Андерсону чарівністю».

Дія фільму відбувається в Японії в недалекому майбутньому. Головний герой - 12-річний Атарі Кобаяші, підопічний корумпованого мера міста Мегасакі, з відома якого в місті починається масове відловлювання собак - безпритульних і домашніх. Тварин відправляють на острів-звалище, куди вже багато років вивозять відходи людської цивілізації. Хлопчик, виявивши пропажу свого пса Спотса, сідає на міні-супер-джет і летить на допомогу чотирилапому другу. Тим часом на острові назріває змова собак-засланців. Хлопчик і собача зграя починають епічну подорож, яка вирішить долю майбутнього всієї префектури.

В озвученні фільму взяли участь такі зірки, як Лів Шрайбер, Боб Балабан, Скарлетт Йоганссон, Біл Мюррей, Тільда Суінтон, Харві Кейтель, Едвард Нортон, Джеф Голдблюм, Френсіс Макдорманд, а також японські артисти.

«Острів собак» вийде в американський прокат 23 березня 2018 року, а на світових екранах його показ стартує в квітні. 

Раніше Андерсон вже представляв три свої фільми в конкурсній програмі Bеrlinale: «Сімейка Тененбаум» (2002), «Водне життя зі Стівом Зіссу» (2005) і «Гранд-готель Будапешт» (2014). За останню картину він отримав Срібного ведмедя. 

В цілому в конкурсній програмі фестивалю, журі якого очолить Меріл Стріп, буде представлено 23 фільми; на призи престижного кіноконкурсу - Золотого і Срібних ведмедів - претендують 18 з них. Загалом на фестивалі буде представлено близько 400 робіт в 9 програмах. 

Фестиваль проходитиме з 15 по 21 лютого.

Нагадаємо, 18 лютого У Берліні назвали володарів головних нагород 67-го Міжнародного кінофестивалю Берлінале. Головну нагороду - «Золотого ведмедя» - здобула кінострічка угорської режисерки Ільдіко Еньеді «Про тіло і душу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду