detector.media
04.12.2017 19:01
Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом
Берлінале вперше в історії відкриється анімаційним фільмом
Берлінський кінофестиваль 2017 року стартує показом анімаційного фільму «Острів собак» режисера Уеса Андерсона.

Про це поінформували в Оргкомітеті 68-го Bеrlinale, повідомляє «Укрінформу».

«68-й Берлінський міжнародний кінофестиваль відкриється 15 лютого 2018 року світовою прем'єрою анімаційного фільму Уеса Андерсона «Острів собак», - підкреслили організатори.

Варто зазначити, що програму конкурсу вперше відкриє неігровий фільм. 

Генеральний директор фестивалю Дітер Косслік пообіцяв, що «нова стрічка підкорить серця публіки властивою Уесу Андерсону чарівністю».

Дія фільму відбувається в Японії в недалекому майбутньому. Головний герой - 12-річний Атарі Кобаяші, підопічний корумпованого мера міста Мегасакі, з відома якого в місті починається масове відловлювання собак - безпритульних і домашніх. Тварин відправляють на острів-звалище, куди вже багато років вивозять відходи людської цивілізації. Хлопчик, виявивши пропажу свого пса Спотса, сідає на міні-супер-джет і летить на допомогу чотирилапому другу. Тим часом на острові назріває змова собак-засланців. Хлопчик і собача зграя починають епічну подорож, яка вирішить долю майбутнього всієї префектури.

В озвученні фільму взяли участь такі зірки, як Лів Шрайбер, Боб Балабан, Скарлетт Йоганссон, Біл Мюррей, Тільда Суінтон, Харві Кейтель, Едвард Нортон, Джеф Голдблюм, Френсіс Макдорманд, а також японські артисти.

«Острів собак» вийде в американський прокат 23 березня 2018 року, а на світових екранах його показ стартує в квітні. 

Раніше Андерсон вже представляв три свої фільми в конкурсній програмі Bеrlinale: «Сімейка Тененбаум» (2002), «Водне життя зі Стівом Зіссу» (2005) і «Гранд-готель Будапешт» (2014). За останню картину він отримав Срібного ведмедя. 

В цілому в конкурсній програмі фестивалю, журі якого очолить Меріл Стріп, буде представлено 23 фільми; на призи престижного кіноконкурсу - Золотого і Срібних ведмедів - претендують 18 з них. Загалом на фестивалі буде представлено близько 400 робіт в 9 програмах. 

Фестиваль проходитиме з 15 по 21 лютого.

Нагадаємо, 18 лютого У Берліні назвали володарів головних нагород 67-го Міжнародного кінофестивалю Берлінале. Головну нагороду - «Золотого ведмедя» - здобула кінострічка угорської режисерки Ільдіко Еньеді «Про тіло і душу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY