Мінмолодьспорту заявляє, що знімальній групі ZIK було відмовлено дознімати засідання комісії через умови конкурсу

Мінмолодьспорту заявляє, що знімальній групі ZIK було відмовлено дознімати засідання комісії через умови конкурсу

1 Грудня 2017
1309
1 Грудня 2017
14:40

Мінмолодьспорту заявляє, що знімальній групі ZIK було відмовлено дознімати засідання комісії через умови конкурсу

1309
Відділ взаємодії з громадськістю та ЗМІ Міністерства молоді та спорту України повідомив, що частина засідання конкурсної комісії, на якій обговорювались кандидатури на заміщення посади головного тренера збірної України з вільної боротьби і приймались рішення, була закритою для ЗМІ згідно положення конкурсу.
Мінмолодьспорту заявляє, що знімальній групі ZIK було відмовлено дознімати засідання комісії через умови конкурсу
Мінмолодьспорту заявляє, що знімальній групі ZIK було відмовлено дознімати засідання комісії через умови конкурсу

Про це йдеться у відповіді начальниці Відділу Наталії Вернигори на запит «Детектор медіа».

Раніше канал ZIK заявив, що 29 листопада знімальній групі телеканалу представниця прес-служби Міністерства молоді та спорту завадила дознімати засідання спеціальної комісії, на якому обирали головного тренера збірної України з вільної боротьби.

«29 листопада 2017 року знімальна група телеканалу ЗІК, у складі кореспондента Анни Остапко і оператора, без попереднього запиту, приїхала до будівлі Міністерства із наміром зняти засідання конкурсної комісії, яка розглядала кандидатури на заміщення посади головного тренера збірної України з боротьби вільної. Зауважу, що засідання комісії – не публічний захід, про нього не було анонсовано попередньо. Анна Остапко повідомила, що отримала завдання про зйомку від продюсера (не змогла уточнити, від лінійного чи інформаційного, назвати продюсера та поділитися його контактами відмовилася)», - йдеться у коментарі Наталії Вернигори.

За її словами,  співробітник прес-служби повідомив кореспондентці Анні Остапко, що зйомка може проводитись тільки під час заслуховування кандидатів.

«Зйомка під час обговорення конкурсною комісією  кандидатур та прийняття рішення не дозволена, тому ще це закритий процес, про що вказано у положенні про конкурс. Стороннім спостерігачам не дозволено бути присутнім також при прийнятті рішення», - стверджує Відділ взаємодії з громадськістю та ЗМІ Мінмолодьспорту.

Водночас прес-служба міністерства зазначає, що 27 листопада телеканал ZIK отримав відеокоментар стосовно кандидатур на посаду головного тренера збірної України з вільної боротьби від директора Департаменту олімпійського спорту Міністерства Романа Вірастюка. Про коментар була попередня домовленість згідно із листом шеф-редактора Романа Недзельського про запит на коментар.

«Вважаємо заяву кореспондента Анни Остапко дещо перебільшеною. Адже за сприяння прес-служби, знімальна група протягом кількох годин поспіль (фактично від початку і до кінця роботи комісії) мала змогу безперешкодно працювати в приміщенні Мінмолодьспорту. Хоча Анна Остапко попередньо запевнила нас про те, що їм потрібно лише 10-15 хв. побути на засіданні, щоби зняти лише кілька загальних планів і перебивок», - йдеться у відповіді прес-служби Мінмолодьспорту.

При цьому прес-служба наполегливо рекомендує кореспондентам телеканалу ZIK  «для уникнення можливих непорозумінь» заздалегідь домовлятися із прес-службою про можливість зйомки в приміщенні Мінмолодьспорту, «як це роблять всі інші телеканали».

«Без попереднього запису, дозволу прес-служби, або домовленості із керівництвом відомства, охорона Міністерства має повне право не пропустити знімальну групу всередину приміщення», - підкреслює прес-служба міністерства.

Нагадаємо, телеканал ZIK стверджував, що представниця прес-служби міністерства заявила, що знімальна група не мала права на зйомку, оскільки канал про це начебто не попереджав і не подавав попередній запит.

«Відтак почути коментар голови комісії, першого заступника міністра молоді та спорту України Ігора Гоцула стосовно рішення, за яким головного тренера постановили не переобирати, знімальній групі ZIK не вдалося. Представниця прес-служби міністерства не дозволила журналістці каналу зайти до зали, де засідала комісія. Чому подальшу зйомку заборонено, представниця прес-служби на камеру коментувати відмовилася, як і відмовилася відрекомендуватися знімальній групі», - стверджує канал.

Після цього телеканал ZIK направив інформаційний запит стосовно інциденту до Міністерства молоді та спорту України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду