ЗМІ видали неперевірену інформацію про «поставки "Укрпоштою" газу до України»

ЗМІ видали неперевірену інформацію про «поставки "Укрпоштою" газу до України»

4 Вересня 2017
2096
4 Вересня 2017
15:03

ЗМІ видали неперевірену інформацію про «поставки "Укрпоштою" газу до України»

2096
Більше 20-ти українських інтернет-видань опублікували новину про те, що начебто «Укрпошта» планує займатись поставками газу на територію України і вже відправила в НКРЕКП запит на отримання ліцензії. Насправді йшлося про закупку газу для особистих потреб компанії
ЗМІ видали неперевірену інформацію про «поставки "Укрпоштою" газу до України»
ЗМІ видали неперевірену інформацію про «поставки "Укрпоштою" газу до України»

Новину про те, що «Укрпошта» збирається займатися поставками природного газу в Україну ЗМІ публікували з такими заголовками: "Укрпочта" готова поставлять клиентам не только посылки, но и природный газ» (Страна.ua), "Укрпошта" замахнулася на постачання природного газу в Україну (ТСН), Укрпочта намерена заняться поставками газа (ЛIГА.Новости), «Укрпошта» збирається зайнятися постачанням газу (Громадське радіо), "Укрпошта" планує постачати природний газ (Уніан), “Укрпошта” хоче постачати газ в Україну (Еспресо).

Крім того, у ЗМІ зазначається, що ліцензії на поставку газу в Україну, зокрема, отримала, зокрема,  ТОВ «Трафігура Юкрейн», «МЕТ Україна» і ТОВ «Енжі Енерджі Менеджмент Юкрейн».

Інформація про те, що «Укрпошта» займатиметься поставками природного газу в Україну, не відповідає дійсності, повідомив директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади «Укрпошти» Михайло Василенко у Facebook.

«Все що потрібно знати про рівень журналістики: більше 20 публікацій з домислами і лише один журналіст задав питання і вирішив уточнити інформацію. А іншим навіщо напружуватися», – написав він.

«Детектору медіа» пан Василенко повідомив, що новина поиширилася інтернетом у вихідні: «Ми подали документи на ліцензію, комісія зобов'язана їх опублікувати на власному сайті. У вихідні хтось з "Інтерфаксу" знайшов і видав новину. А далі пошли тлумачення».

Як з'ясувалося, «Укрпошта» планує закуповувати газ, але для власних потреб. Йдеться про 3,5 млн куб. метрів природного газу для опалення усіх поштовий відділень, автобаз та центрів сортуваннях компанії.

«Ці обсяги національний поштовий оператор планує зберігати у сховищі Укртрансгазу та споживати в поточному режимі об'єктами регіональної мережі. Для цього необхідно отримати відповідну ліцензію», – пояснив пан Василенко у Facebook.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду