Гройсман обіцяє відбити кібератаку на Україну і знайти зловмисників

Гройсман обіцяє відбити кібератаку на Україну і знайти зловмисників

27 Червня 2017
1718
27 Червня 2017
18:08

Гройсман обіцяє відбити кібератаку на Україну і знайти зловмисників

1718
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав сьогоднішню кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».
Гройсман обіцяє відбити кібератаку на Україну і знайти зловмисників
Гройсман обіцяє відбити кібератаку на Україну і знайти зловмисників

Про це він написав у своєму Facebook.

«Безпрецедентна атака, але наші IT-шники роблять свою роботу і захищають критичну інфраструктуру. Важливі системи не постраждали. Атака буде відбита, а зловмисники – виявлені», - заявив Володимир Гройсман.

При цьому «Урядовий портал» повідомив у Facebook, що комп’ютерні мережі центральних органів влади зазнали масштабної хакерської атаки з 14.00 за Київським часом. Кібернапади відбуваються за допомогою вірусу Petya, який використовує недоліки операційних систем, зафіксовані на сервері та персональні комп’ютери. Вірус шифрує файлові системи. 

«Наразі заражені системи Міністерства інфраструктури, "Укртелекому", "Укрпошти", "Нової пошти" та низки банківських установ. Сервери Кабінету міністрів України наразі не постраждали, проте окремі персональні комп’ютери зазнали нападу. Зараз працівники Державної служби спецзв'язку та інших відповідних органів працюють над тим, щоб нейтралізувати атаку. На разі вони рекомендують користувачам мереж вимкнути комп’ютери. Найближчим часом мають з'явитися інструкції», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що «до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні на медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять канал «24», національна мережа радіостанцій «Радіо Люкс» та «Радіо Максимум», а також низка інтернет-сайтів, скоєно вірусну атаку.

Згодом стало відомо, що від вірусу постраждали також канали «Київ» та ATR.

Видання «Корреспондент» та «КП в Украине», які входять до складу «Українського медіа холдингу», також повідомляють про тимчасові збої у роботі через хакерську атаку.

Крім того, атаки зазнала низка українських банків. Невідомий комп'ютерний вірус схожий на вірус-вимагач WannaCry.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1718
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду