Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою

Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою

26 Червня 2017
1908
26 Червня 2017
13:34

Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою

1908
Матвій Ганапольський пожартував, що після першого ж ефіру українською, запланованого на 28 червня, радіостанцію закриють
Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою
Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою

На радіостанції «Эхо Москвы» анонсували запуск передачі українською мовою. Вона виходитиме по середах о 16:35 за київським часом, випуск триватиме півгодини.

Про це оголосив у неділю в ефірі шоу «Ганапольский. Итоги без Евгения Киселева» ведучий Олексій Соломін, повідомляє Русская служба ВВС.

«Узявся вчити українську мову, - сказав Соломін. - Олексій Наришкін (теж ведучий «Эхо Москвы» - ред.) позаздрив мені, і ми вирішили, що разом вчитимемо українську. А оскільки часу у нас мало, ми в основному працюємо, ми будемо вчити її по-українськи».

Соломін закликав слухачів дзвонити в ефір і ставити запитання українською, а також запропонував співведучому Матвію Ганапольському «скласти їм компанію» (з Києва по скайпу – ред.)

«Я дивлюся нормально, розповідатиму якісь речі, які відбуваються в Україні, по-українськи», - відповів Соломіну Матвій Ганапольський. При цьому він пожартував, що в середу рівно о 17:00 російська влада закриє «Эхо».

У недільному ефірі Соломін повідомив, що програма називатиметься «А що там у хохлов». Однак пізніше він заявив Російській службі Бі-бі-сі, що назва і концепція ще опрацьовуються.

Програма потрібна, щоб люди знали про те, що насправді відбувається в Україні, «а не тільки про всякі людоїдства і імпічмент Порошенка», зазначив головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов.

До слова, назву «А що там у хохлов» він назвав «робочою». «Я не знаю, як в Україні сприймають слово «хохли», якщо воно образливе, то його в назві не буде», - пообіцяв Венедиктов.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 12 червня у Москві поліція затримувала кореспондента російської радіостанції «Эхо Москвы» Андрія Познякова під час висвітлення так званих «гулянь» (масових антикорупційних протестів) на Тверській вулиці.

На фото: Олексій Венедиктов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду