detector.media
26.06.2017 13:34
Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою
Ведучі «Эха Москвы» вестимуть передачу українською мовою
Матвій Ганапольський пожартував, що після першого ж ефіру українською, запланованого на 28 червня, радіостанцію закриють

На радіостанції «Эхо Москвы» анонсували запуск передачі українською мовою. Вона виходитиме по середах о 16:35 за київським часом, випуск триватиме півгодини.

Про це оголосив у неділю в ефірі шоу «Ганапольский. Итоги без Евгения Киселева» ведучий Олексій Соломін, повідомляє Русская служба ВВС.

«Узявся вчити українську мову, - сказав Соломін. - Олексій Наришкін (теж ведучий «Эхо Москвы» - ред.) позаздрив мені, і ми вирішили, що разом вчитимемо українську. А оскільки часу у нас мало, ми в основному працюємо, ми будемо вчити її по-українськи».

Соломін закликав слухачів дзвонити в ефір і ставити запитання українською, а також запропонував співведучому Матвію Ганапольському «скласти їм компанію» (з Києва по скайпу – ред.)

«Я дивлюся нормально, розповідатиму якісь речі, які відбуваються в Україні, по-українськи», - відповів Соломіну Матвій Ганапольський. При цьому він пожартував, що в середу рівно о 17:00 російська влада закриє «Эхо».

У недільному ефірі Соломін повідомив, що програма називатиметься «А що там у хохлов». Однак пізніше він заявив Російській службі Бі-бі-сі, що назва і концепція ще опрацьовуються.

Програма потрібна, щоб люди знали про те, що насправді відбувається в Україні, «а не тільки про всякі людоїдства і імпічмент Порошенка», зазначив головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов.

До слова, назву «А що там у хохлов» він назвав «робочою». «Я не знаю, як в Україні сприймають слово «хохли», якщо воно образливе, то його в назві не буде», - пообіцяв Венедиктов.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 12 червня у Москві поліція затримувала кореспондента російської радіостанції «Эхо Москвы» Андрія Познякова під час висвітлення так званих «гулянь» (масових антикорупційних протестів) на Тверській вулиці.

На фото: Олексій Венедиктов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY