СБУ заявляє, що не втручається в діяльність НСЖУ та інших творчих спілок

СБУ заявляє, що не втручається в діяльність НСЖУ та інших творчих спілок

28 Квітня 2017
1380
28 Квітня 2017
17:22

СБУ заявляє, що не втручається в діяльність НСЖУ та інших творчих спілок

1380
Служба безпеки України заявляє, що не втручається в діяльність творчих спілок в Україні. Раніше новообраний голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко навів низку фактів, які, на його думку, могли свідчити про спробу втручання співробітників СБУ у справи Спілки та обрання нового очільника журналістської організації на з’їзді, який відбувся 20 квітня.
СБУ заявляє, що не втручається в діяльність НСЖУ та інших творчих спілок
СБУ заявляє, що не втручається в діяльність НСЖУ та інших творчих спілок

«Повідомляємо, що Служба безпеки України не втручається в законну діяльність творчих спілок. СБУ діє в інтересах національної безпеки України відповідно до покладених на неї завдань у межах повноважень та в спосіб, що передбачені Конституцією та законами України», - заявляє начальниця Управління взаємодії із ЗМІ  та громадськістю СБУ Олена Гітлянська у своїй відповіді на запит «Детектора медіа».

Водночас вона зазначає, що «вдаватися до полеміки, коментуючи дописи у соціальних мережах, вважаємо недоцільним».

Нагадаємо, 20 квітня делегати ХІV з’їзду Національної спілки журналістів України (НСЖУ) обрали головою Спілки у другому турі Сергія Томіленка.

Раніше з’їзд висунув шість кандидатів на посаду голови Спілки, у другий тур вийшли перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко і головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатий. У другому турі Сергій Томіленко набрав 131 голос, Олександр Бухтатий – 98.

Напередодні з’їзду газета «День» опублікувала низку статей, у яких керівництво НСЖУ і зокрема Сергій Томіленко звинувачувалися в «антиукраїнській діяльності». В статті «Про світоглядні розбіжності» Віктор Набруско критикував НСЖУ через участь у проекті представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович, яка ініціювала діалог журналістських організацій України та Росії. 

Як повідомив Сергій Томіленко «Детектору медіа», співробітники СБУ начебто пропонували редакціям місцевих газет на Черкащині передрукувати опубліковану також в газеті «День» колонку Тетяни Котюжинської «Миротворчі конференції" - сценарій може бути несподіваним».

Сергій Томіленко заявляє, що звернувся зі скаргами про неприпустимість втручання у справи Спілки до міністра інформаційної політики Юрія Стеця і прес-секретаря глави держави Святослава Цеголка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду