МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін

МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін

16 Березня 2017
955
16 Березня 2017
09:35

МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін

955
У Міністерстві інформаційної політики обговорюють питання щодо ймовірного створення норм, що будуть мотивувати ЗМІ розкривати не тільки своїх власників, а й шляхи фінансування
МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін
МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін, відповідаючи на питання «як бути із тими медіа, які невідомо ким створені і невідомо на чиї гроші існують».

«МІП зараз працює над питанням подальшої реформи медіазаконодавства. Як ви знаєте, у нас вже прийнято законодавство, яке вимагає від медіа розкривати своїх власників. Ми зараз обговорюємо питання – піти в цьому далі, і подумати над створенням норм, які будуть мотивувати якимось чином видання і медіа розкривати не тільки власників, а й шляхи фінансування, тобто, хто, як і яким чином фінансує процеси, які відбуваються в медіа. Можливо, таке об'єктивне і прозоре відношення до процесів розвитку медіа надасть можливість зрозуміти: а звідки у них стільки реклами, а як вони можуть випускати газету, щоденно роздавати її безкоштовно, утримувати таку велику редакцію і не мати шляхи фінансування і ніяк не заробляти на цьому, тобто, звідки у однієї людини стільки грошей створити медіа?» – відповід пан Золотухін.

Він також зазначив, що «можна було б підійти до якихось абсолютно конкретних випадків, які зараз турбують громаду і суспільство і сконцентруватися на них», але, як зауважив заступник міністра, «в довгостроковій перспективі зрозуміло, що, якщо ми справимося з одним, неминуче з'являться інші». 

Як писав «Детектор медіа», Дмитро Золотухін координує напрям із реалізації Доктрини інформаційної безпеки у міністерстві.

Нагадаємо, за інформацією ІМІ, лише 73% телерадіокомпаній Півдня та Сходу України належним чином опублікували інформацію про власників та структуру власності на своїх сайтах, до чого вони зобов’язуються відповідно Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду