detector.media
16.03.2017 09:35
МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін
МІП може створити норми щодо прозорості фінансування медіа – Золотухін
У Міністерстві інформаційної політики обговорюють питання щодо ймовірного створення норм, що будуть мотивувати ЗМІ розкривати не тільки своїх власників, а й шляхи фінансування

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін, відповідаючи на питання «як бути із тими медіа, які невідомо ким створені і невідомо на чиї гроші існують».

«МІП зараз працює над питанням подальшої реформи медіазаконодавства. Як ви знаєте, у нас вже прийнято законодавство, яке вимагає від медіа розкривати своїх власників. Ми зараз обговорюємо питання – піти в цьому далі, і подумати над створенням норм, які будуть мотивувати якимось чином видання і медіа розкривати не тільки власників, а й шляхи фінансування, тобто, хто, як і яким чином фінансує процеси, які відбуваються в медіа. Можливо, таке об'єктивне і прозоре відношення до процесів розвитку медіа надасть можливість зрозуміти: а звідки у них стільки реклами, а як вони можуть випускати газету, щоденно роздавати її безкоштовно, утримувати таку велику редакцію і не мати шляхи фінансування і ніяк не заробляти на цьому, тобто, звідки у однієї людини стільки грошей створити медіа?» – відповід пан Золотухін.

Він також зазначив, що «можна було б підійти до якихось абсолютно конкретних випадків, які зараз турбують громаду і суспільство і сконцентруватися на них», але, як зауважив заступник міністра, «в довгостроковій перспективі зрозуміло, що, якщо ми справимося з одним, неминуче з'являться інші». 

Як писав «Детектор медіа», Дмитро Золотухін координує напрям із реалізації Доктрини інформаційної безпеки у міністерстві.

Нагадаємо, за інформацією ІМІ, лише 73% телерадіокомпаній Півдня та Сходу України належним чином опублікували інформацію про власників та структуру власності на своїх сайтах, до чого вони зобов’язуються відповідно Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY