Вежа на Карачуні відновила українське ефірне мовлення, цифрове відстає через «Зеонбуд» - Попова

Вежа на Карачуні відновила українське ефірне мовлення, цифрове відстає через «Зеонбуд» - Попова

10 Березня 2017
2221
10 Березня 2017
18:14

Вежа на Карачуні відновила українське ефірне мовлення, цифрове відстає через «Зеонбуд» - Попова

2221
Колишня заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова спростувала повідомлення, що на новій телевежі, зведеній на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), начебто не працюють передавачі українського мовлення.
Вежа на Карачуні відновила українське ефірне мовлення, цифрове відстає через «Зеонбуд» - Попова
Вежа на Карачуні відновила українське ефірне мовлення, цифрове відстає через «Зеонбуд» - Попова

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Обережно, розганяють #фейкову #зрада, там де іі немає: що ніби то вежа на Карачуні побудована тільки для краси і передавачі на ній не працюють. Якщо під'їхати ближче до вежи, то можна на власні очі побачити і фідери, і антени- "пелюстки". Всі FM, аналогові передавачі приватні та держканалів  з грудня працюють. Так що тут все #перемога», - написала Тетяна Попова.

Її слова підтверджує радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО Олександр Бригинець, який здійснює моніторинг українського мовлення на Донбасі. За його словами, спілкування з місцевими жителями демонструє, що поновлення українського ефірного мовлення вкрай важливе.

Як приклад він наводить дані моніторингу телерадіомовлення в селищі Новоселівка на Донеччині.

Староста населеного пункту Наталя Меделяєва розповідала, що після того, як була знищена телевежа на Карачуні, сигнал ефірних телевізійних каналів зник, і більше половини жителів перейшли на супутникове телебачення.

«Тепер, коли телевежа поновила свою роботу, сигнал є і місцеві жителі можуть приймати з десяток українських телеканалів на ефірну антену, але значна частина жителів і далі надає перевагу вже встановленим супутниковим антеннам», - повідомила староста.

Як зазнчає Олександр Бригинець, «Старше покоління, особливо переселенці, яких у селищі понад 300 осіб, не мають супутникових антен і до останнього часу не мали жодного доступу до вітчизняного телебачення».

Водночас Тетяна Попова зазначила,  що компанія «Зеонбуд», що надає послуги цифрового мовлення, не перенесла свої цифрові передавачі на нову вежу.

«Але це приватна компанія (в засновниках якої як кажуть є акціонери наближені до минулої влади), і Концерн РРТ не має на неї впливу. В той же час росіяни надали "ДНР" цифровий 8 кВт передавач і тепер звісно вони з 364 м вежі (в окупованому Донецьку. – Ред.) мовлять досить далеко в цифрі в глибину нашої території», - повідомила вона. 

«Детектор медіа» надасть компанії «Зеонбуд» можливість прокоментувати повідомлення Тетяни Попової.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року було завершено зведення нової телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) для покращення українського мовлення на півночі Донеччини, що контролюється українською владою.

5 грудня 2016 року у Слов’янську (Донецька область) відкрили телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передаватиме сигнал українських мовників.

Керівник Антикризового медіацентру Сергій Попов, побувавши на Карачуні, повідомив, що висота нової телевежі складе 186 метрів, однак цього недостатньо, щоб українське телебачення досягало меж Донецька та інших міст, які наразі контролюються бойовиками «ДНР».

На фото - телевежа на горі Карачун

Фото: Facebook Тетяни Попової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду