Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки 2016 року

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки 2016 року

3 Лютого 2017
1613
3 Лютого 2017
17:27

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки 2016 року

1613
3 лютого в Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2016 рік.
Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки 2016 року
Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки 2016 року

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Шляхом таємного голосування лауреатами премії визначено письменницю Ганну Чубач (книга «Малюємо, читаємо, пишемо», видавництво «Букрек»), художника-графіка Арсена Джанік’яна за художнє оформлення п’яти казкових повістей про Мері Поппінс англійської письменниці Памели Треверс (видавництво «Рідна мова») та творчий колектив художнього фільму «Трубач»  (кінокомпанія «Укркіно») у складі автора сценарію Анастасії Матешко, режисера-постановника Анатолія Матешка, оператора-постановника Юрія Короля, акторів Леоніда Шевченка та Римми Зюбіної.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію вирішено цього року не присуджувати.

Всього на здобуття премії  було подано 43 роботи  тридцяти двох номінантів. 18 робіт надійшло у номінацію «Літературні твори для дітей та юнацтва», 19 - у номінацію «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», 4 - у номінацію «Театральні вистави для дітей та юнацтва» та 2 - у номінацію «Кінотвори для дітей та юнацтва».

«Усі подані на розгляд Комітету твори спрямовані на виховання підростаючого покоління у дусі національної гідності, любові до родини і Батьківщини, національних традицій, рідної мови», - наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Він зазначив, що конкурс на здобуття Премії Кабінету Міністрів України ім. Л.Українки має мету заохотити митців створювати твори для дітей та юнацтва і водночас вшанувати нашу видатну поетесу, уславлену доньку українського народу Лесю Українку.  

Повний список робіт, поданих на конкурс, заздалегідь було оприлюднено для громадського обговорення на сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, у січні Державний комітет телебачення і радіомовлення підготував проекти урядових нормативно-правих актів, спрямованих на реалізацію Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду