Поки немає жодних ознак вбивства журналіста Олександра Щетиніна – Артем Шевченко (ДОПОВНЕНО)

Поки немає жодних ознак вбивства журналіста Олександра Щетиніна – Артем Шевченко (ДОПОВНЕНО)

28 Серпня 2016
2357

Поки немає жодних ознак вбивства журналіста Олександра Щетиніна – Артем Шевченко (ДОПОВНЕНО)

2357
Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив, що вчора, 27 серпня, у Києві на Подолі знайдений мертвим журналіст, засновник російського інформаційного агентства «Новый регион» Олександр Щетинін, і повідомив про дані попереднього розслідування.
Поки немає жодних ознак вбивства журналіста Олександра Щетиніна – Артем Шевченко (ДОПОВНЕНО)
Поки немає жодних ознак вбивства журналіста Олександра Щетиніна – Артем Шевченко (ДОПОВНЕНО)

Про це він написав у своєму Facebook.

«За попередніми даними, картина злочину характерна для самогубства, хоча мені особисто зрозумілі підозри колег по цеху - загиблий був російським журналістом, який переїхав в Україну і кардинально змінив свої погляди і редакційну політику видання Новый Регион - Новости з проросійської на проукраїнську», - повідомив Артем Шевченко.

Він також заявив, що у слідства поки немає даних щодо насильницького характеру злочину.

«Тільки-но спілкувався із фаховим судмедекспертом, ця служба, як відомо, поза системою МВС взагалі. За його даними - на тілі немає жодних ознак, які б свідчили про насильницький характер злочину. Постріл впритул у правий висок з травматичного пістолета. За попередніми даними, у загиблого і раніше були суіцідальні настрої і спроби. Але робота слідства поліції триває. Остаточні висновки – згодом», - написав Артем Шевченко.

Він також повідомив, що в ході слідства будуть допитані колеги загиблого журналіста.

В ефірі каналу «112 Україна» Артем Шевченко знову підтвердив, що у загиблого були суїцидальні прояви.

«Мені відомо, що певні суїцидальні прояви були. Але більше і докладніше... Давайте дочекаємося матеріалів слідства», - сказав він.

«Не буду говорити про висновки, їх нададуть експерти під час самого слідства, офіційні. Я б не хотів їх заздалегідь прогнозувати. Але з тих контактів, які у мене були, яким я довіряю, поки що картина злочину і, зокрема, стан тіла не дає підстав для якихось істотних підозр. Але реально має бути повністю проведено слідство, і висновки будуть надані лише потім», - підсумував Артем Шевченко.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня у Києві у квартирі на Подолі знайдений мертвим журналіст, засновник російського інформаційного агентства «Новый регион» , член Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олександр Щетинін. За інформацією столичної поліції, повідомлення про інцидент надійшло до Подільського управління поліції близько опівночі у ніч на 28 серпня.

Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, на балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновкамисудмедексперта, смерть наступила у період із 20-ї до 21.30.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ( «Умисне вбивство») КК України із додатковою правовою кваліфікацією «Самогубство».

За повідомленням «Києва оперативного» у  Facebook, до поліції  звернулися друзі журналіста: «Вночі 28.08.2016, в своїй квартирі на Костянтинівській, був знайдений мертвим журналіст Олександр Щетинін. Виявили Олександра на балконі його друзі, які прийшли привітати його з днем народження. Олександр сидів на стільці з вогнепальним пораненням в голову (під стільцем лежав пістолет)».

«Київ оперативний» також повідомляє, що справу поки розглядають як самогубство через те, що одному з близьких Олександр Щетинін начебто відправив електронного листа, в якому повідомлялося про намір накласти на себе руки.

Журналіст був відомий своїми різкими висловлюваннями і публікаціями на адресу кремлівської влади.

«Багато років я є категоричним противником нинішньої фашистської диктатури в Росії. Путін - мій особистий ворог. Я завжди вірив, що диктатуру ми зможемо перемогти, а Росія буде вільною, - сказав Олександр Щетинін в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Нагадаємо, на початку лютого 2014 року головний редактор РІА «Новый регион» Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ».

Також пан Щетинін заявив, що після звільнення із російської редакції буде займатись лише київською редакцією, особливу увагу він пообіцяв приділяти створеній ним рубриці «Євромайдан». Російські редакції продовжать працювати самостійно.

Також у лютому колектив кримської редакції РІА «Новый регион» звільнився повним складом через зміну власником видання редакційної політики при висвітленні подій в Україні.

Згодом у редакції «Нового региона» відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. З 18 травня «Новый регион - Россия» працює за новим доменним іменем urfo.org.

Згодом  Олександр Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

На фото – членський квиток НСЖУ Олександра Щетиніна

Фото: «Київ оперативний»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2357
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду