Сакен Аймурзаєв підтвердив втручання власників в редакційну політику «Інтера»

Сакен Аймурзаєв підтвердив втручання власників в редакційну політику «Інтера»

24 Серпня 2016
2513
24 Серпня 2016
15:41

Сакен Аймурзаєв підтвердив втручання власників в редакційну політику «Інтера»

2513
Сакен Аймурзаєв, колишній головний редактор каналу Савіка Шустера 3S.TV, екс-ведучий і шеф-редактор «Радіо Вести», а нині кореспондент «Эхо Москвы» в Україні, підтвердив втручання в редакційну політику телеканалу «Інтер» з боку тих, хто «почасти досі керують "Інтером"».
Сакен Аймурзаєв підтвердив втручання власників в редакційну політику «Інтера»
Сакен Аймурзаєв підтвердив втручання власників в редакційну політику «Інтера»

Про це він сказав в інтерв’ю «Детектор медіа».

Сакен Аймурзаєв відгукнувся про журналіста, ведучого Євгена Кисельова як про наставника молодих журналістів, а також розповів про спільну роботу с російським телеведучим на ТВі. Водночас кореспондент «Эхо Москвы» заявив, що зараз не спілкується із співвітчизником.

«Якщо закінчувати цю главу про Євгена Олексійовича, ми зараз не спілкуємося. І причиною цього стала робота на "Інтері", яка дійсно в якийсь момент у мене викликала обурення і, я б навіть сказав, надмірно бурхливу реакцію… Це було пов'язано з тим, як люди, які почасти досі керують "Інтером", втручалися в роботу редакції», - заявив Сакен Аймурзаєв.

І додав: «Це навіть не втручання, це таке повноцінне співавторство».

Журналіст назвав прізвища нинішніх власників каналу Сергія Льовочкіна - народного депутата від «Опозиційного блоку», бізнесмена, екс-главу Адміністрації Віктора Януковича, Валерія Хорошковського - екс-главу СБУ, бізнесмена, а також Ігоря Шувалова -  заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

«Канал "Інтер" - така серйозна організація в Україні, що треба або якісь релігійні сани давати директорам правління, або звання. Вони, як в покері, передають з рук в руки фішку управління каналом. Був Хорошковський, був Льовочкін, був Шувалов, люди, яких ми жартома називали "гостьовими редакторами", які здійснюють оперативне керівництво. Шувалов і зараз, я думаю, здійснює ідеологічне, змістовне керівництво інформаційної інтерівської служби», - сказав Сакен Аймурзаєв.

Він також підтвердив інформацію, що Євген Кисельов готує програму на каналі NewsOne.

«Зараз ось я чув, що Євген Олексійович пішов на NewsOne. Там працює його товариш Матвій Ганапольський. Вони разом із задоволенням вели якусь програму на радіо, може, вони і на NewsOne удвох придумують щось нове», - сказав журналіст.

Нагадаємо, журналіст Євген Кисельов став ведучим програми «Велике інтерв’ю» на телеканалі NewsOne. До переходу на NewsOne пан Кисельов вів на «Інтері» ток-шоу «Чорне дзеркало».

З «Інтера» він звільнився 15 квітня поточного року, а 19 квітня оголосив про початок співпраці з каналом «112 Україна». Проте жодного випуску заявленої програми «Вечірній прайм з Євгеном Кисельовим» так і не вийшло.

У лютому на сайті Президента України з’явилася петиція щодо видворення Ігоря Шувалова з країни. Автор вимагає від Президента України депортації Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

У серпні в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками каналів «Інтер» та «Донбас», які узгоджували з неї контент програм.

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк повідомила «Детектору медіа», що після виходу членів Нацради з планової відпустки вони обговорять скандал з можливим листуванням представників телеканалу «Інтер» через російського посередника-журналіста з представниками так званої «ДНР».

На фото – Сакен Аймурзаєв

Фото: Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду