Результатів ДНК-тестів у справі Бузини ще немає - Луценко

Результатів ДНК-тестів у справі Бузини ще немає - Луценко

10 Серпня 2016
1303
10 Серпня 2016
13:09

Результатів ДНК-тестів у справі Бузини ще немає - Луценко

1303
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що результатів ДНК-тестів Андрія Медведька і Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві публіциста Олеся Бузини, наразі немає.
Результатів ДНК-тестів у справі Бузини ще немає - Луценко
Результатів ДНК-тестів у справі Бузини ще немає - Луценко

Про це він сказав на брифінгу 10 серпня, повідомляє «Українська правда». 

«Якщо експертиза скаже "так", то це буде дуже серйозною обтяжливою обставиною провини цих двох підозрюваних (Андрія Медведька і Дениса Поліщука. - Ред.). Якщо наукова екеспертиза скаже "ні", що це не їх ДНК-матеріал, і він не збігається з ДНК, який був вилучений на автомобілі вбивць, ці люди можуть видихнути спокійно і вважати, що їх вина абсолютно не доведена», - зазначив Юрій Луценко

Генпрокурор пообіцяв оперативно оприлюднити результати ДНК-тестів.

«Це дуже об'єктивна оцінка. На даний момент не готовий стверджувати, але тиждень тому ми не отримали офіційних даних експертизи. Як тільки вони будуть, громадськість буде про них знати», - додав Юрій Луценко.

За його словами, проведення експертизи ДНК є точним способом визначити відповідність генетичних матеріалів підозрюваних з тим матеріалом, який був вилучений з автомобіля, у якому перебували вбивці Бузини. При цьому він зазначив, що точність тесту ДНК становить понад 99%.

Варто нагадати, що 12 липня прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

29 липня Генпрокуратура підтвердила заяву прокурора Ольги Коріняк, що одними із визначальних для результатів слідства будуть висновки експертиз, які здійснюються за зразками забору крові, що були відібрані з дозволу суду.

«Наразі в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз тривають ряд генетичних експертиз, мета яких підтвердити або спростувати співпадіння генетичних ознак підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука з профілями ДНК, які були вилучені з автомобіля на місці події. Якщо результати експертизи підтвердять ідентичність ДНК підозрюваних – справа буде передана до суду, якщо не підтвердить – ймовірно буде закрита», - заявляє ГПУ.

Генеральна прокуратура також заявила, що розслідування вбивства Олеся Бузини позбавлено будь-якої упередженості і буде ґрунтуватися на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах. Водночас ГПУ повідомляє, що буде відсторонено Станіслава Гущесова, старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо вбивства публіциста.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

Андрій Федур, адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які підозрюються у вбивстві публіциста Олеся Бузини,заявив, що розслідування злочину штучно затягується, а справжніх убивць ніхто не шукає.

Фото - на місці вбивства Олеся Бузини у Києві

Фото: ua.korrespondent.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1303
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду