На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова

На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова

16 Липня 2016
1383
16 Липня 2016
09:31

На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова

1383
15 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету пройшла урочиста церемонія відкриття 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ-2016), під час якої були представлені члени журі та фільми-учасники конкурсних програм. Церемонія відкриття почалася хвилиною мовчання в знак співчуття сім'ям і близьким загиблих в трагедії в Ніцці (Франція).
На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова
На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ-2016.

Слова міністра культури України Євгена Нищука на підтримку ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова зачитав зі сцени голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Почесну нагороду «Золотий Дюк» за внесок у кіномистецтво отримав оскароносний сценарист і режисер Крістофер Гемптон, який також очолив журі Міжнародної конкурсної програми.  Нагороду вручила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

«Зазвичай нагороду за заслуги вручають в кінці кар'єри, але  навіть після 50 років, які пройшли з того часу, як була поставлена моя перша п'єса, я хочу сприймати цю нагороду як заохочення творити далі», — сказав британський кінематографіст.

Крім Крістофера Гемптона до міжнародного журі увійшли член Європейської кіноакадемії Ребекка О'Браєн, призер ОМКФ-2015 Єва Нейман, американський режисер Алекс Росс Перрі і відомий продюсер Уберто Пазоліні, яких представила ведуча цього вечора Маша Єфросиніна.

Переможниця «Євробачення-2016», українська співачка Джамала на завершення вечора виконала власну версію відомої арії Summertime американського композитора Джорджа Гершвіна, основою якої стала колискова «Ой ходить сон коло вікон».

Фільм-відкриття фестивалю «Маргарита» французького режисера Ксав'є Джаннолі представив виконавець головної чоловічої ролі Андре Маркон.

Іноземними гостями червоної доріжки стали Девід Новак, який в цей же вечір представив свій документальний фільм «У пошуках Бабеля» на Ланжеронівському узвозі, Дональд Сосін, який створив авторську музику до фільму «Шерлок Холмс», режисер Оліас Барко з Поліною Печенко, яка виконала головну роль в останньому його фільмі та інші зіркові гості фестивалю.

Нагадаємо, 7-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходитиме до 23 липня. В міжнародному конкурсі ОМКФ-2016 представлено 12 картин, до конкурсу європейських документальних фільмів увійшли 6 робіт, а національна програма побила рекорд фестивалю — понад 300 робіт подали заявки на участь, з яких до конкурсу потрапили 5 повнометражних і 21 короткометражна картина.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1383
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду