detector.media
16.07.2016 09:31
На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова
На церемонії відкриття Одеського кінофестивалю Іллєнко зачитав лист на підтримку Сенцова
15 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету пройшла урочиста церемонія відкриття 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ-2016), під час якої були представлені члени журі та фільми-учасники конкурсних програм. Церемонія відкриття почалася хвилиною мовчання в знак співчуття сім'ям і близьким загиблих в трагедії в Ніцці (Франція).

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ-2016.

Слова міністра культури України Євгена Нищука на підтримку ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова зачитав зі сцени голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Почесну нагороду «Золотий Дюк» за внесок у кіномистецтво отримав оскароносний сценарист і режисер Крістофер Гемптон, який також очолив журі Міжнародної конкурсної програми.  Нагороду вручила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

«Зазвичай нагороду за заслуги вручають в кінці кар'єри, але  навіть після 50 років, які пройшли з того часу, як була поставлена моя перша п'єса, я хочу сприймати цю нагороду як заохочення творити далі», — сказав британський кінематографіст.

Крім Крістофера Гемптона до міжнародного журі увійшли член Європейської кіноакадемії Ребекка О'Браєн, призер ОМКФ-2015 Єва Нейман, американський режисер Алекс Росс Перрі і відомий продюсер Уберто Пазоліні, яких представила ведуча цього вечора Маша Єфросиніна.

Переможниця «Євробачення-2016», українська співачка Джамала на завершення вечора виконала власну версію відомої арії Summertime американського композитора Джорджа Гершвіна, основою якої стала колискова «Ой ходить сон коло вікон».

Фільм-відкриття фестивалю «Маргарита» французького режисера Ксав'є Джаннолі представив виконавець головної чоловічої ролі Андре Маркон.

Іноземними гостями червоної доріжки стали Девід Новак, який в цей же вечір представив свій документальний фільм «У пошуках Бабеля» на Ланжеронівському узвозі, Дональд Сосін, який створив авторську музику до фільму «Шерлок Холмс», режисер Оліас Барко з Поліною Печенко, яка виконала головну роль в останньому його фільмі та інші зіркові гості фестивалю.

Нагадаємо, 7-й Одеський міжнародний кінофестиваль проходитиме до 23 липня. В міжнародному конкурсі ОМКФ-2016 представлено 12 картин, до конкурсу європейських документальних фільмів увійшли 6 робіт, а національна програма побила рекорд фестивалю — понад 300 робіт подали заявки на участь, з яких до конкурсу потрапили 5 повнометражних і 21 короткометражна картина.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY