Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks

Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks

11 Червня 2016
1244
11 Червня 2016
16:54

Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks

1244
Німецький журналіст телеканалу ARD та автор фільму про допінг у російської легкій атлетиці Хайо Зеппельт оголосив про запуск 12 червня 2016 року сайтів-аналогів Wikileaks, які будуть викривати спортсменів, що вживають заборонені препарати.
Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks
Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks

Про це повідомляє агенство ТАСС з посиланням на заяву журналіста на його офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

Зазначається, що сайти називаються Dopingleaks і Sportleaks. Обидва ресурси повинні почати роботу 12 червня. Портали будуть доступні кількома мовами і будуть служити для виявлення порушень в спорті.

Водночас ТАСС повідомляє, що німецький журналіст ARD та автор документального фільму про допінг у російській легкій атлетиці Хайо Зеппельт у разі невиконання рішення Басманного суду Москви про стягнення з нього грошових коштів по програного позову Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), може втратити право в'їзду в Росію.

Як нагадує видання, Басманний суд Москви 16 грудня минулого року задовольнив позов ВФЛА до редакції німецького телеканалу ARD про захист честі і гідності, журналісту Хайо Зеппельту, спортсменці Юлії Степановій та її чоловікові Віталію Степанову за фільм про допінг у російській легкій атлетиці. Суд визнав інформацію німецьких телевізійників про систематичне вживання допінгу російськими легкоатлетами такою, що не відповідає дійсності.

«Розмір позову становив 1 рубль, але відповідачів також зобов'язали взяти на себе витрати по державному миту в розмірі 12 тисяч рублів на чотирьох в рівних частках. Ні Степанови, ні сам журналіст, ні його канал так цього поки не зробили», - зазначив ТАСС юрист Артем Пацев, який представляв у судовому процесі легкоатлетичну асоціацію.

«Які санкції може понести Зеппельт? Він ризикує не отримати в'їзну російську візу, якщо йому знадобиться ще раз приїхати в нашу країну. Зазвичай консульські установи видають візу таким людям тільки за фактом гасіння ними судових боргів», - сказав юрист.

Німецький телеканал ARD в грудні 2014 року показав документальний фільм, який розповідає про систематичне застосування допінгу легкоатлетами з Росії. Головними героями фільму є легкоатлетка Юлія Степанова і її чоловік Віталій Степанов - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства, які виступили в ролі основних викривачів. Через деякий час ВФЛА ухвалила рішення подати позов до Зеппельта, ARD і подружжю Степановим.

На фото - журналіст Хайо Зеппельт

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду