detector.media
11.06.2016 16:54
Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks
Німецький журналіст анонсував запуск сайтів Dopingleaks та Sportleaks
Німецький журналіст телеканалу ARD та автор фільму про допінг у російської легкій атлетиці Хайо Зеппельт оголосив про запуск 12 червня 2016 року сайтів-аналогів Wikileaks, які будуть викривати спортсменів, що вживають заборонені препарати.

Про це повідомляє агенство ТАСС з посиланням на заяву журналіста на його офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

Зазначається, що сайти називаються Dopingleaks і Sportleaks. Обидва ресурси повинні почати роботу 12 червня. Портали будуть доступні кількома мовами і будуть служити для виявлення порушень в спорті.

Водночас ТАСС повідомляє, що німецький журналіст ARD та автор документального фільму про допінг у російській легкій атлетиці Хайо Зеппельт у разі невиконання рішення Басманного суду Москви про стягнення з нього грошових коштів по програного позову Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), може втратити право в'їзду в Росію.

Як нагадує видання, Басманний суд Москви 16 грудня минулого року задовольнив позов ВФЛА до редакції німецького телеканалу ARD про захист честі і гідності, журналісту Хайо Зеппельту, спортсменці Юлії Степановій та її чоловікові Віталію Степанову за фільм про допінг у російській легкій атлетиці. Суд визнав інформацію німецьких телевізійників про систематичне вживання допінгу російськими легкоатлетами такою, що не відповідає дійсності.

«Розмір позову становив 1 рубль, але відповідачів також зобов'язали взяти на себе витрати по державному миту в розмірі 12 тисяч рублів на чотирьох в рівних частках. Ні Степанови, ні сам журналіст, ні його канал так цього поки не зробили», - зазначив ТАСС юрист Артем Пацев, який представляв у судовому процесі легкоатлетичну асоціацію.

«Які санкції може понести Зеппельт? Він ризикує не отримати в'їзну російську візу, якщо йому знадобиться ще раз приїхати в нашу країну. Зазвичай консульські установи видають візу таким людям тільки за фактом гасіння ними судових боргів», - сказав юрист.

Німецький телеканал ARD в грудні 2014 року показав документальний фільм, який розповідає про систематичне застосування допінгу легкоатлетами з Росії. Головними героями фільму є легкоатлетка Юлія Степанова і її чоловік Віталій Степанов - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства, які виступили в ролі основних викривачів. Через деякий час ВФЛА ухвалила рішення подати позов до Зеппельта, ARD і подружжю Степановим.

На фото - журналіст Хайо Зеппельт

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY