У Миколаєві учасники ДТП погрожували журналісту під час зйомки (ВІДЕО)

У Миколаєві учасники ДТП погрожували журналісту під час зйомки (ВІДЕО)

30 Травня 2016
1849
30 Травня 2016
11:26

У Миколаєві учасники ДТП погрожували журналісту під час зйомки (ВІДЕО)

1849
28 травня у Миколаєві, під час зйомки на перетині вулиць Велика Морська і Московська, де сталася дорожньо-транспортна пригода за участю Mitsubishi Pajero і тролейбуса, два учасники ДТП погрожували кореспонденту «Новости-N». Від побиття журналіста врятували патрульні поліціянти.
У Миколаєві учасники ДТП погрожували журналісту під час зйомки (ВІДЕО)
У Миколаєві учасники ДТП погрожували журналісту під час зйомки (ВІДЕО)

 Про це повідомляє видання «Новости-N».

Коли кореспондент «Новости-N» почав здійснювати зйомку ДТП, літній чоловік, що стояв разом з водієм транспорту, напав із лайкою на журналіста, забороняючи йому фото- і відеофіксацію події. Згодом пенсіонер перейшов до погроз і попрямував у бік журналіста.

Слова про те, що він перешкоджає журналістської діяльності, на нього не подіяли. Втрутився поліціянт, який пояснив чоловікові, що представники ЗМІ мають право вести зйомку подій.

Коли журналіст спробував пояснити, що все знаходяться в громадському місці і ніхто не має права заборонити будь-кому фіксувати те, що відбувається, він став погрожувати розбити камеру.

За пенсіонера заступився водій Mitsubishi Pajero, який заявив, що не дозволить кореспонденту знімати місце події.

«Запевнення про те, що є закони України, він відповів, що не знає, "що таке Україна". Більш того, він запропонував навіть подати на нього в суд і сказав, що надасть всі дані на свою персону, і продовжив загрози - мовляв, якщо буде здійснений хоч один знімок, він розіб'є фотоапарат», - повідомляє видання.

Завдяки втручанню одного з патрульних рукоприкладства з боку агресивного пенсіонера вдалося уникнути.

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона – братии Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ»  Тараса Леонтяна і Артема Дибленка,  забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Миколаївська місцева прокуратура №1 повідомила, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності та насильства стосовно журналістів видання «Преступности.НЕТ». Одному з осіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 та ч.1 ст.345-1 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, погроза або насильство щодо журналіста), іншому – за ч.1 ст.171 КК України.

Фото, відео: «Новости-N»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду